Over mij 2020-04-26T10:26:27+03:00

2020, 26 april. Terug in Nederland.
Nu – Al ruim 2,5 jaar heb ik niets meer op mijn website geplaatst. Tot twee weken geleden, toen ik mijn blog over de Helden van de IC deelde. Ik woon sinds eind 2017 weer in Nederland :-). Op een prachtig erf, achteraf in een fijn klein dorp in Brabant. Genieten! En altijd wel iets te doen of te beleven met de natuur. Binnenkort dus een fatsoenlijke update en een aangepaste website. Wordt vervolgd…

Toen – Schrijven, mijn uit de hand gelopen hobby! Wat ooit in 2010 begon als een experiment, heeft ondertussen serieuze vormen aangenomen. Wekelijks ontvangen 400 lezers mijn column in hun inbox en lezen 1000 bezoekers maandelijks via mijn blog mee. Fantastisch!

Het personeel in mijn favoriete koffietentjes is ondertussen wel gewend aan die ‘schrijvende krullenbol’ die regelmatig in lachen uitbarst als ze daar met haar pen en papier zit. Ik krijg stuiterballenenergie van schrijven. Zeker nu ik alweer 2 jaar als Expat in Dubai zoveel avonturen meemaak, die in de verste verte niet lijken op ‘thuis’. Bijzondere ontmoetingen, grote cultuurverschillen en grappige blunders. 

Hoe ben ik in Dubai gekomen?
In 2014 ben ik met mijn man naar Dubai verhuisd. Hij kwam voor zijn werk de jaren daarvoor al regelmatig in Dubai en alle landen in het Midden-Oosten. Toen hij de kans kreeg om vanuit Dubai te gaan werken, was de beslissing snel genomen. Voor hem dan, ik had meer tijd nodig om te wennen aan het idee en zag vele beren op de weg. Iets wat ik achteraf, nu ik mijn plek heb gevonden in Dubai bijna moeilijk kan begrijpen. Het is hier heerlijk wonen, super veilig, comfortabel (luxe), en een prachtig avontuur.  

Ben ik nog altijd een ‘housewife not allowed to work’?
Uiteraard zorgde mijn visa-status ‘housewife not allowed to work’ in het begin voor veel vermaak bij familie en vrienden. Sinds eind 2015 gaat dit gelukkig niet meer op. Ik werk nu bij een Indiaas opleidingsinstituut in Dubai. Met 57% Indiërs in Dubai bestaan er vele scholen en universiteiten voor deze doelgroep. Iets wat ik me voorheen totaal niet gerealiseerd had. Ik werk voor de recruitment en marketing afdeling, en kom zo bij de meest uiteenlopende scholen, beurzen en events. 

Het blog ‘Sparkling Storytellers’
Met mijn verhalen wil ik de verhalen van de inwoners van deze stad dichterbij brengen. Bijna iedereen is een expat, dus zijn er ook veel verhalen te delen over hun land van herkomst. Met mijn verhalen laat ik jou even wegdromen en prikkel ik je zintuigen. Of je nou geëmigreerd bent, wilt emigreren of juist in Nederland wilt blijven. In 
Cosmopolitan Dubai, de stad met 202 verschillende nationaliteiten verplaats ik mij dagelijks in andere personen. Door vanuit hun ogen naar het leven te kijken, wordt mijn leven intenser en mooier. En hopelijk dat van mijn lezers ook…

Ik wens jou heel veel leesplezier!

Warme knuffel, Annechien (alias ‘Anna’)

Nog wat achtergrondinformatie
Het delen van een verhaal geeft plezier en werkt enorm opluchtend. Al je binnenpret, enthousiasme maar ook frustraties en twijfels kan je erin kwijt. Verhalen inspireren mensen. Die kracht heb ik ook ervaren na mijn interviews in de Flair en Viva over het oorlogstrauma van mijn vader. Door mijn verhaal te delen, werden anderen geïnspireerd om hetzelfde te doen. Regelmatig word ik nog benaderd met de vraag of mensen de interviews nog eens terug kunnen lezen. Vandaar dat ik ze hier nog met je deel.

Lange tijd noemde mijn omgeving mij ‘De Loslaatkoningin‘. Ons emigratie avontuur naar het Midden-Oosten zorgde voor het ultieme loslaten. Ook al woonde ik sinds mijn 18e in Leeuwarden, Haarlem, Delft, een tussendoortje in Sevilla en Den Haag. In niets was dit te vergelijken met een emigratie naar Dubai. Dit keer liet ik mijn familie, vrienden en niet te vergeten; mijn beste vriend op vier pootjes (teckel Rex) achter in het groene en vertrouwde Nederland. Gelukkig, alles went…en een vliegticket is zo geregeld. Ondertussen is de viervoeter ook geëmigreerd. Eenmaal weg uit Nederland, lijkt de wereld niet zo groot meer. Voor die 7 uur vliegen, draai ik tegenwoordig mijn hand niet meer voor om! 

PS: Bekijk ook mijn Professional Story

E-books cadeau

Gratis e-book 'De Loslaatkoningin in Dubai'
Gratis e-book Rennen, vallen én weer opstaan

De Loslaatkoningin in Dubai (2015)

Dat emigreren niet altijd over rozen gaat, mag duidelijk zijn. Televisieprogramma’s als Ik Vertrek laten dit mooi naar voren komen. Culture shock, weerstand en euforie. Het hoort er allemaal bij. In mijn columns lees je welke waanzinnige (en regelmatige frustrerende) avonturen je als expat in Dubai beleeft.

Tijdens het lezen van de columns:

  • Leer jij hoe je chaos en onrust om je heen kan gebruiken om plezier aan te beleven
  • Kijk jij op afstand naar jouw eigen leven en word je wakker geschud
  • Geniet jij van alle rariteiten die ik heb beleefd
  • Krijg je gegarandeerd traanogen bij de pure verhalen van de People from Dubai
  • Krijg je inzicht in het leven vol contrasten in deze cosmopolitan stad

Rennen, vallen én weer opstaan (2012)

Na jaren in loondienst begon ik in 2011 voor mijzelf, als zelfstandig ondernemer, zzp-er of hoe je het ook noemen wilt. Een groot avontuur zonder de dagelijkse structuur van een vast kantoor, collega’s en gebaande paden die al klaar liggen. De columnbundel ‘Rennen, vallen én weer opstaan’ heb ik in 2012 in eigen beheer als boek gepubliceerd. Verhalen over de opstart als ondernemer, de kleine dingen die ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn, lage dalen en vooral hoge pieken komen aan bod.

De bundel is een eerlijk en toegankelijke weergave van de wereld van een zelfstandige. Een makkelijk leesbaar boek wat een zelfstandig ondernemer gelezen moet hebben. Was het alleen al om te zien dat jou ervaringen echt normaal zijn.