Mijn Koning is gearriveerd

Mijn Koning is gearriveerd

Op 17 april was het alweer 2 jaar geleden dat ik naar Dubai emigreerde. De tijd is voorbij gevlogen. Na het laatste nieuws dat ik vrijwillig mijn baan had opgezegd, kreeg ik vele hoopvolle vragen uit Nederland: “Kom je terug naar Nederland?”

Helaas, moet ik die mensen teleurstellen. Van teruggaan is geen sprake. Ik blijf in Dubai. Heb het hier goed naar mijn zin en mijn visum staat inmiddels weer op ‘Housewife not allowed to work’. Een status die het altijd goed doet op feesten en partijen. 

Om mijn 2-jarig jubileum groots in te luiden besloten we om een langgekoesterde wens uit te laten komen. Een grote beslissing: hond Rex zou naar Dubai komen. Oftewel de koning naar Dubai (Rex betekent Koning in het Latijn. De koningen in het oude Rome werden met deze titel aangesproken).

Spannend
De hond in kwestie, een teckel die net zo goed Napoleon of de Directeur had kunnen heten, was zich van geen kwaad bewust. Op 18 april na vele dierenartsbezoeken, papierwerk, vergunningen en stempels vloog de hond samen met mij naar Dubai. Een ervaring waarvan ik blij was toen het achter de rug was, en met mij de hond ook. 20 uur onderweg, waarvan 18 uur zonder in de nabijheid van het beestje te zijn. 

oranjefeest

Eenmalig voor Koningsdag met hoedje…

Aan alles wat vervelend is, komt altijd een eind.
“Het grootste lijden wat men heeft, is het lijden wat men vreest.” Uiteraard verliep alles prima en werd de hond midden in de nacht bij ons thuis bezorgd. Dat was een grootst feestonthaal. Denk aan de YouTube video’s van militairen die thuiskomen van hun missies. Wat een blijdschap! Ik kon wel huilen en keihard lachen tegelijk, maar was zo opgelucht dat ik eigenlijk heel rustig bleef. 

Dreams do come true
Van een bizar drukke baan, naar eindeloze wandelingen langs de palmbomen bij de vroege zonsopkomst met de hond.

Life is full of surprises
Terwijl Nederland vandaag één van de koudste Koningsdagen ooit beleeft, blikt de Nederlandse Vereniging in Dubai terug op een geslaagd Oranjefeest. Vorige week vond dit al plaats op de Emirates Golf Club. Geweldige locatie, want ik kon er lopend naartoe. Lopend ergens heen, uniek voor hier!

Een in het Oranje uitgedoste menigte genoot van bitterballen, Heineken en de échte Paling sound van de 3J’s die tegelijk met mij op dezelfde vlucht werden ingevlogen. 

Kortom: Lang leve de Koning!  En lang leve de aankomst van de koning op vier pootjes in Dubai.

 

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

2 Reacties

 1. Senada 5 mei 2016 om 22:34 - Antwoorden

  Beste Annechien,

  Heb je verhalen aandachtig gelezen, en vondt ze een voor een super boeiend!
  Mijn gezin en ik staan ook binnen half tot 1 jaar op het punt om te verhuizen naar Dubai.
  Super leuk , spannend niet echt want we komen al 4 jaar op vakantie, dus weten we wel ong hoe het eraan toe gaat.
  Behalve wat betreft huisdieren…..onze mopshond moet absoluut mee…ik zou jou dan ook graag om advies willen vragen. Heb jij een een bedrijf ingeschakeld die alles voor jou heeft geregeld( papierwerk etc) of heb jij dit zelf gedaan.

  Zou jij mij aub info willen heven, als het niet teveel moeite is.

  Bij voorbaat superrrr bedankt
  Groetjes
  Senada Ceric

  • Annechien Lubbers 8 mei 2016 om 15:53 - Antwoorden

   Beste Senada,

   Wat leuk om jouw bericht te lezen! Ik ga je een email sturen, want er komt vrij veel bij kijken voordat de hond in het vliegtuig zit. Gelukkig hebben jullie alle tijd om alles voor te bereiden en vooral veel voorpret te hebben.

   groetjes Annechien

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.