Zoek de verschillen – Nederland versus Dubai

Zoek de verschillen – Nederland versus Dubai

In deze verzameling nieuwsitems worden de verschillen tussen de Verenigde Arabische Emiraten, en dan Dubai in het bijzonder, met Nederland heel mooi duidelijk. Twee totaal verschillende werelden, met grote uitersten. Vertrek je naar Dubai? Dan ben je alvast voorbereid.

Fietsende toeristen op de A7 bij Zaandam

Nederland 3 juli 2017 – Nu.nl
‘De politie heeft maandagavond een groep fietsende toeristen van de A7 bij Zaandam gehaald. De vier mannen dachten dat snelwegen in Nederland ook toegankelijk zijn voor fietsers. De toeristen, die net de Zaanse Schans hadden bezocht, zijn veilig van de weg gehaald. “We hebben netjes uitgelegd dat we in Nederland gewoon fietspaden hebben waar je wel mag fietsen”, aldus een woordvoerder van de politie. De mannen hebben geen boete of waarschuwing gekregen.’
Dubai 9 februari 2015 – column Sparkling Storytellers
‘Fietsende Pakistani en Indiërs op de 14-baans snelweg in Dubai. Zijn ze levensmoe? Of is dit juist geniaal bedacht? Wie zal het zeggen. Oordeel zelf!’
Ik hoor het mijn bezoek nog zeggen: “Het is hier echt niet zoveel anders dan in Nederland…” Totdat mijn vriendin op datzelfde moment een auto ineens in zijn achteruit op de Sheikh Zayed Road, de 14-baans snelweg, zag rijden. De automobilist had een afslag gemist…dan is achteruit rijden over de vluchtstrook en deels op de weg zeker weten de veiligste oplossing. Toch?
Hello! Goodbye - Annechien Lubbers
Door | 2017-07-03T20:27:47+03:00 03 juli 2017|Dubai, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.