Rennende vrouwen door Dubai

Rennende vrouwen door Dubai

“Hello brother, wonders exist. I have to share this story with you. 

Wat ik vrijdag heb mee gemaakt?! Het was de beste dag van mijn leven! Ik heb je al vaker verteld dat ik nu op een bouwplaats in Dubai Marina werk. We bouwen een nieuwe wolkenkrabber. En Dubai Marina is zo’n andere wereld. Het lijkt in niets op ons dorp in Pakistan. Al die rare toeristen en bewoners met vreemd gedrag. Afgelopen vrijdag was echt het toppunt. Kom ik met mijn collega’s rond 06.00uur op de bouwplaats, voor een extra klus, zien we dat er overal pionnen klaarstaan. Hé, wat is dit nou?

Nu zag ik al snel mensen met ‘crew’ op hun t-shirt, mensen met veiligheidshesjes, politie, locale Emirati en mensen met bewegwijzering daar ook kwamen rondlopen. Het was nog veel te vroeg voor zoveel actie op de 1e dag van het weekend. Aangezien we toch moesten wachten op een voorraad bouwmateriaal, konden we net zo goed wat rondlopen. De voorman liep tenslotte ook met ons mee.

Met 4 collega’s verliet ik de bouwplaats. Al snel liepen we een andere Pakistani tegen het lijf die ons wist te vertellen dat die dag een Dubai Women’s Run plaatsvond. “Een Women’s Run???” Wat is dat?” vroegen wij. “Nou,” antwoordde de man. “Dan gaan vrouwen zo snel mogelijk door de straten rennen in sportkleding.” Hij kon niet uitleggen waarom. Deze uitleg had hij ook weer via via gehoord.

Ons nieuwsgierigheid was gewekt, dus liepen we verder door Marina en volgden de mensenmassa. Zo kwamen we uit bij Sky Dive Dubai. Daar stond een groot Start-Finish bord. En daarachter stonden maar liefst meer dan 1000 vrouwen!!!

Van over de hele wereld. Arabieren, Emirati, Europeanen, Amerikanen, Zuid-Afrikanen, Filipina’s.
Dik, dun, lang, klein. Blond haar, bruin haar, krullen, stijl haar. Bruine ogen, blauwe ogen, groene ogen. Grote neuzen, kleine neuzen, scheve neuzen, schattige neuzen. Alles!

En vooral sportbroekjes, nog kortere broekjes, strakke broeken, lange broeken. Haren zichtbaar, haren bedekt met hoofddoek, abaya’s, en zelfs vrouwen die bloot waren. Die liepen gewoon in een topje zonder mouwen over straat! Te bizar!

Ik stond daar, met mijn collega’s toe te kijken. Ik stuur je straks wel het filmpje door wat ik uiteraard gemaakt heb. En die vrouwen die gingen rennen, rennen, rennen. Mijn buurman hoorde weer van iemand naast hem die goed Engels verstond dat ze dit wel 10 kilometer achter elkaar zouden doen.

Sommige met een pimpelpaars hoofd. Van die spierwitte benen met een knalrood aangelopen hoofd. Gelukkig konden ze nog wel lachen.
img_7700
Finish gehaald!
Renners Linda – www.wanderwel.com & Annechien

We hebben een hele tijd staan kijken. Zo’n rare mix van mensen. En toen we terugliepen naar de bouwplaats kwamen heel veel van die vrouwen weer langs wandelen. Met om hun nek een medaille. Helemaal uitgeput. Maar ja…het zal wel voor een goede reden zijn geweest. Ik snap niet waarom ze dit deden. Het was bijna 30 graden buiten en dan over die kinderkopjes in de straat met de vele drempels rennen?!

Ach ja, mij hoor je niet klagen. Meer dan 1000 vrouwen…ik heb nog nooit zoveel vrouwen bij elkaar gezien. Wat een prachtdag! Misschien moeten we in Pakistan ook zo’n dag organiseren. Wat denk jij daarvan?

Hoe was jouw weekend trouwens, broer?”

Door | 2017-04-17T15:57:58+03:00 07 november 2016|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.