Woestijnbadmeesters

Woestijnbadmeesters

Zand, zand en nog meer zand. Tussen al die zandkorrels doemt een bijzonder fenomeen op: de Woestijnbadmeester. Aan hen de eer om af te trappen in de categorie:

Je zal het maar zijn! – Rare beroepen

Werkgebied: zwembad in de woestijn
Afstand van Dubai: 289 km
Schema: circa 12 uur per dag, 6 dagen in de week
Tenue: korte broek, speciale slippers, zonnehoed, zonnebril én vandaag een mondkapje

Paradijs
Op 289km van Dubai ligt een prachtig 5-sterren hotelresort, wat bestaat uit luxe kamers, suites en villas. Alles om de gast onder te dompelen in rust en luxe. Afgelopen weekend vierde ik daar met mijn man onze trouwdag, geluksvogel die ik ben! Een locatie die ik nooit zal vergeten. Wat magisch! Alsof ik droomde…

Het resort ligt in de middle of nowhere. Heerlijk stil en rustig. Speciaal gebouwd en ontwikkeld op deze plek. Midden in de woestijn.

Zwemmen
Natuurlijk zorgt een prachtig zwembad voor verkoeling. Zeker omdat het water gekoeld wordt met koud water. Overal heb je uitzicht op de woestijn. Zoals overal in de UAE staan er meerdere badmeesters klaar voor het geval dat er iets gebeurd. Baywatch is er niets bij.

Overweldigende zandstormen
Afgelopen weekend werd de UAE alleen geteisterd door overweldigende zandstormen. In een land waar 80% van het landschap uit woestijn bestaat, ontkom je natuurlijk niet aan zandstormen. Een woestijn is nou eenmaal niets anders dan een grote zandbak, gevuld met heel veel los zand.

(Zelfs het balkon van ons appartement op 17 hoog zit altijd onder een laagje zand. Twee keer per week vegen en poetsen maakt het iets beter.)

Windvlagen veroorzaken hier al snel een zandstorm. Niet zo een waarvan we in Nederland zeggen, “Mijn auto is stoffig. De wind heeft vast zand uit de Sahara meegebracht.” Auto’s werden hier onherkenbaar, dankzij de halve woestijn die door de lucht waaide. Goed nieuws voor de auto-wasstraten.

Woestijnbadmeesters - Annechien Lubbers

Stofwolk
Onderweg naar het resort maakten we een stop. Ik hoefde nog geen 20 meter te lopen, toch veranderde ik in een stofwolkje. Des te groter was de verrassing toen we na 3 uur rijden, waarvan zeker 150km door niemandsland (Empty Quarter / Liwa Dessert) bij dit prachtige hotelresort aankwamen. Waar de vogels af en aan fladderden.

Wat deed deze zandstorm nog meer? 

 • Er ontstond een ware zonsverduistering door de gigantische hoeveelheid zand en stof.
 • De zandkorrels zijn zo fijn dat ze overal komen. In je oren, in je ogen en in je luchtwegen.
 • Volgens de media was er een toename van huidproblemen.
 • Toename van verspreiding van verkoudsheidsvirussen.
 • Artsen zagen deze dagen een toename van 25% meer astmatische klachten. Ook zonder de statistieken was ik daar allang achter. Mijn Hollandse longen zijn in protest. Weg met dat Zand!
 • Het bracht agressief zand dat overal doorheen kwam. Zelfs op ons spierwitte beddengoed achter gesloten deuren lag een laagje zand.
 • Aan je eten en drinken werd een extra ingrediënt toegevoegd: vers zand. Remedie snel eten, want je zag het laagje zand op de tafel landen…en op mijn bestek.
 • Het veroorzaakte een temperatuurverlaging van liefst 10 graden.
 • De wieleretappe van de Ronde in Oman werd stilgelegd.

 Zwembad - Annechien Lubbers

Helaas, dit is een gewone schoonmaker…


Lang leve de natuur én de moedige badmeesters
Prachtig dit natuurgeweld! De natuur doet waar ze zelf zin in heeft. Die machtige woestijn laat zich door niets of niemand tegenhouden.

Onderschat de moedige woestijnbadmeesters niet! Compleet met zonnehoed, zonnebril en mondkapje. Ook zij gaven niet op en bleven het zwembad schoon vegen en de bodem met waterstofzuigers zandvrij maken. Tevergeefs, maar wat zijn deze ‘Sunshine Butlers’ ijverig in hun werk. Daarom voor hen de eervolle vermelding!

Je zal het maar zijn: Woestijnbadmeester

 


Grote brand in woontoren in Dubai
De Brand in de Torch Tower hield veel van mijn lezers bezig. Terwijl wij in de woestijn verbleven, ging het vuur flink tekeer. Vanuit onze woonkamer kijken wij op deze toren uit. Het aangezicht van de weggebrande balkons ziet er duister uit. Gelukkig is er niemand gewond en is het goed afgelopen!

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

2 Reacties

 1. Thamara Zijlstra 24 februari 2015 om 16:51 - Antwoorden

  Haha, zo herkenbaar. Ik woon regelmatig een paar maanden in de Sinai woestijn en dat is precies hetzelfde verhaal. Voordeel is wel dat het een supergoede les is in loslaten. Continu schoonmaken heeft gewoon echt geen zin, het is als dweilen met de kraan open. Best een rustige gedachte eigenlijk en stukken minder werk te doen ;*)

  • Annechien Lubbers 24 februari 2015 om 18:25 - Antwoorden

   Thamara, mooi dat jij het herkent! In de woestijn leven zorgt voor mij sowieso voor dagelijkse reminders in Loslaten 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.