Kleine wasjes, grote wasjes

Kleine wasjes, grote wasjes

Als bewoner van Dubai word je makkelijk lui. Een tikkeltje veeleisend. In deze stad draait het om service. Er wordt zoveel werk voor je uit handen genomen. Tegen vaak vrij lage bedragen, kan je enorm veel comfort, luxe en gemak krijgen (of kopen). Een luxe leven, waar vooral familie en vrienden uit Nederland graag grappen over maken. En terecht. Tijd voor nieuwe columns over dit luxe expatleventje: ‘Liever verwend, dan verwaarloosd.’


Dagelijks is het een komen en gaan in ons gebouw van mannen met waszakken, vuile was, schone was. Ons complex bestaat uit 3 woontorens van elk 32 verdiepingen hoog met ongeveer 7 appartementen per verdieping. En al die bewoners hebben heel veel wasgoed.

Zeker in de zomermaanden, waar zelfs gewoon ademhalen al een inspanning is. En inspanning staat gelijk aan heel veel zweten. Al helemaal als je dan ook nog buiten komt in de helse temperaturen. Meerdere keren per dag omkleden ontkom je bij een actief levensstijl dan ook niet aan.

Overhemden, beddengoed of zelfs sokken
Nu is de stomerij aan huis hier de normaalste zaak van de wereld. Al het wasgoed naar de stomerij brengen is in veel gevallen ook heel normaal. Een industrie op zich, al die wasserrettes die dagelijkss de hele stad door crossen om wasgoed op te halen of weg te brengen.

Nu is die thuisservice op zich niet zo bijzonder. Ook in Nederland bezorgen (sommige) stomerijen aan huis.

kleine wasjes grote wasjes annechien lubbers

De digitale stomerij in ons gebouw
Voor het echte comfort staan er in onze woontorens zelfs stomerijkasten. Via een online account, meld je je bij de kast aan. Vuile was erin en slechts 16-24 uur later hangt je kleding alweer schoon, fris en zo goed als nieuw in een kast op jou te wachten.

Nooit meer excuses waarom dat favoriete pak niet schoon is, of waarom je favoriete jurk niet gedragen kan worden.

Een kind kan de was doen.

Door | 2017-04-26T08:28:50+03:00 12 februari 2017|Huisje Boompje Beestje, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.