Dubai in 8 uur 2016-12-13T18:13:48+03:00

Dubai is een geweldige stad waar veel, heel veel te zien en te doen is. Regelmatig vragen mensen die een overstap in Dubai hebben mij om tips: “Wat moet ik zien in die 8 uurtjes dat ik daar ben?”

Het tijdstip en het seizoen zijn wel bepalend voor wat je kunt doen én zien. Ik hoor je denken, ‘seizoen? Hoezo seizoen? De zon schijnt toch altijd in Dubai?’ Dat klopt. Alleen kan je de seizoenen grofweg beschrijven als:

  • Heerlijk (November – December – Januari – Februari met temperaturen van tussen de 18 en 28 graden)
  • Warm (Maart – April)
  • Heet (Mei – Juni & September – Oktober)
  • Ondraaglijk Heet (Juni – Juli – Augustus met temperaturen tussen de 40 en 50 graden)

Kom je als het Heerlijk en Warm is dan is er een buitenleven, met vele activiteiten door de hele stad.
Kom je als het Heet en Ondraaglijk Heet is dan speelt het leven zich binnen in de malls en gebouwen af. Airconditioning is dan een must, net als het drinken van vele liters water.

Aanraders om te zien en doen bij Heerlijk en Warm weer:

Bezoek JBR (Jumeirah Beach Residence) The Walk waar je langs het strand over de boulevard kunt wandelen en bij allerlei restaurants heerlijk op het terras neer kunt ploffen. Mensen kijken met alle verschillende culturen en geloven, die zonder problemen hier naast elkaar leven.

Tegen JBR aan ligt Dubai Marina. Een plek waar de meeste wolkenkrabbers op zo’n kleine oppervlakte ter wereld staan. Zoals de naam al zegt, komt de zee hier naar binnen en liggen bij de Marina Mall allerlei grote stukken speelgoed aan de steigers, bizar grote jachten.

Als je een taxi neemt of zelf rijdt met de auto zorg dan dat je van Dubai Marina richting de wijken Umm Sequim en Jumeirah rijdt, voor een stop aan Kite Beach. Onderweg kom je langs een strook van gigantisch grote huizen / paleizen en je zult aan je linkerhand de Burj al Arab zien liggen.

Heb je iets meer tijd dan is een stop in Souk Madinat een leuke plek om te stoppen (vooral ‘s avonds). Je hebt vanuit daar een prachtig uitzicht op de Burj al Arab, de palmbomen en de Can Do mentaliteit van Dubai. Alles wat je tenslotte om je heen ziet, is hier bedacht en gebouwd. Dit was nog niet zo lang geleden een woestijn.

Kite Beach

Door naar Kite Beach. Een vrij nieuw strandleven dat pas vanaf eind 2014 in meerdere etappes is ontstaan. Je kunt hier over een Running Track van 14 kilometer lopen. Vanuit hier heb je ook een prachtig uitzicht op de Burj al Arab aan je linkerkant en de skyline van Downtown aan je rechterhand, met uiteraard de iconische Burj Khalifa als letterlijk hoogste punt. Niet vergeten de grote moskee die pal achter het strand staat. Een groter contrast kan je niet vinden. Knijp maar even in je arm. Ja, je bent in het Midden-Oosten. In Dubai. Een stad waar werelden samenkomen met 202 nationaliteiten. Waar grenzen verlegd worden en de overeenkomsten tussen mensen voor verbinding en wederzijds respect en acceptatie zorgen.

Genoeg tijd om het strand geweest. Door naar Dubai Mall. De grootste mall ter wereld. Alle luxe en dure merken die er op de wereld zijn, kom je hier tegen. Ben je er overdag dan kun je tussen de middag buiten de Dubai Fontains hun show zien spelen. Ben je er ‘s avonds dan is het helemaal feest met een prachtige licht-, muziek- en watershow. Buiten zal je ook het hoogste gebouw zien, de Burj Khalifa. Deze kun je beklimmen, zodat je deze stad vol contrasten van boven eens rustig kunt bekijken. Gelukkig hoef je niet letterlijk te klimmen. Met een supersnelle lift sta je binnen 1 minuut op het uitkijkdek. Wel slim om van tevoren kaartjes te reserveren. Dat scheelt je onnodig wachten.

Ik schat in, dat je met alle indrukken en afstanden die je hebt afgelegd nu wel op de 8 uur zal zitten…tijd om terug te gaan naar de luchthaven. Alle rustig laten bezinken.

Aanraders om te zien en doen bij Heet en Ondraaglijk Heet:

Als het even kan, zou ik een vakantie of overstap in Dubai overslaan. De bruisende stad in slaap. Wie kan verlaat de stad zeker in de zomermaanden. Tenzij je niet anders kunt, zou ik het de vakantieganger afraden om te komen. Ben je er wel, zorg dat je binnen blijft. Ga naar Dubai Mall, Mall of the Emirates, Marina Mall. Laat je in een taxi rondrijden en kom vooral niet te lang buiten.

Nog vragen?
Heb je specifieke vragen of wil je meer weten, kun je mij altijd benaderen? Ik ken ondertussen nog zoveel meer leuke plekken, adressen, hotels, mensen, tourguides etc.