The Dubai Stone

The Dubai Stone

Bijna niemand blijft gespaard. Zodra je in Dubai gaat wonen, krijg je te maken met The Dubai Stone. Wanneer de grootste emigreerstress achter de rug is, begint het uitdij-proces. Mensen die al langer in Dubai wonen, waarschuwen je. En jij denkt, “Ach, dat zal wel los lopen.”

Feit of fabel
Ik kan me de Keniase kledingverkoopster nog goed herinneren. Zij was de 1e die mij waarschuwde. Al snel hoorde ik het aan alle kanten. Bijzonder genoeg tijdens etentjes.

Van tafelgenoten uit Egypte, Maleisië, Amerika, Engeland, of welk land dan ook. Iedereen vertelde hetzelfde verhaal over de Dubai Stone.

1 Stone – 6,3 kilo – 
Die mensen hier gemiddeld aankomen. 

Koekiemonsters?
Een hoeveelheid aan factoren speelt mee: te beginnen met de 5.594 restaurants en het gigantische aanbod aan heerlijk eten. Alle keukens van de wereld zijn vertegenwoordigd (bron: TripAdvisor).

Het sociale leven draait om eten. En heb je geen zin om de deur uit te gaan, dan bestel je toch wat. Letterlijk alles en iedereen bezorgt thuis. 
 
Ook leer je een actieve levensstijl in de zomermaanden snel af. Even lopend naar de supermarkt, wordt al snel verleden tijd zodra de hitte toeslaat. Het is veel te heet om met je boodschappen terug te lopen.

Fietspaden zoals die er in Europa zijn, bestaan hier niet en waarschijnlijk ben je ook niet zo’n waaghals bent als de gemiddelde Pakistaanse fietser
 
Taxi’s zijn spot goedkoop, als je geen auto voor handen hebt. Dus waarom zou je überhaupt lopen?

Dubai Stone - Annechien Lubbers
 
In de zomer liggen de meeste buitenactiviteiten stil. De hitte brengt het leven naar binnen. Sociale activiteiten bestaan uit eten…en extra kilo’s.

Schrikbarend
Traditioneel gezien was overgewicht een teken van welvaart in de Arabische wereld. In de huidige tijd heeft volgens onderzoek meer dan 66% van de mannen 60% van de vrouwen in de UAE overgewicht of obesitas. 

Gelukkig is dat bij mij nog niet zover. 
 
Gedeelde smart
Ook volgens meneer portier valt het nog wel mee. Dat bleek toen hij mij een tijdje geleden om dieet-advies vroeg: “Ik moet echt afvallen. Kan jij mij vertellen hoe ik dat moet doen?”

Enigszins verbaasd keek ik hem aan. Waarom vraagt hij dat aan mij? Hij moest mijn verbazing opgemerkt hebben, want al snel vulde hij aan: “Jij woont nu al een tijd hier en je bent nog altijd slank.”

Tja, ik vond de spiegel in een paskamer laatst toch minder vergevingsgezind. En de Dubai Stone ambieer ik zeker niet: 

Hup, in actie. Met de trap naar de gym! 

Door | 2017-04-18T11:27:31+03:00 25 juni 2015|An apple a day, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.