The Sound of Goodbye

The Sound of Goodbye

Vroeger op school was ik helemaal niet zo blij als de zomervakantie begon, want dan miste ik mijn klasgenoten. En een paar weken later baalde ik juist weer als de vakantie erop zat, want dan moest ik mijn vakantievrienden gedag zeggen.

Onvermijdbaar als expat
Als expat bestaat je leven uit een opeenstapeling van eindeloze keren afscheid nemen. Dat begint al voordat je uberhaupt weg bent, zodra je aankondigt ‘Ik Vertrek’. Dat niet alleen bij jou, maar vooral ook bij de achterblijvers voor een hoop emoties zorgt. Je neemt afscheid van je thuisland en in veel gevallen van jouw spullen, oude huis en vertrouwde omgeving.
 
Verzin een list
Ooit bedacht ik samen met mijn beste vriendin aan het einde van een heerlijke vakantie met haar familie in Spanje, een plan waardoor wij nog langer konden achterblijven in Palamos. Bij de receptie van de camping hadden we de tarieven voor een tentje opgevraagd. Volgens onze berekening konden we van ons spaargeld nog zeker 2 weken langer blijven. Al liftend of met de trein zouden wij dan naar huis reizen vanaf de Costa Brava.

Helaas vond het ouderlijk gezag ons met onze 15 jaar te jong voor dit avontuur. En dus zaten we twee dagen later al mokkend en snikkend op de achterbank in de auto, op weg naar Nederland.

IMG_5932 
Leven in het nu
Dubai is de ultieme plek om loslaten te oefenen en te zorgen dat je geniet van het moment. Je moet hier namelijk heel vaak afscheid nemen. Van vertrouwd bezoek dat terugkeert naar Nederland. Van nieuw gemaakte vrienden die het land massaal verlaten nu de Ramadan en de hete zomer gestart zijn. Waardoor Dubai in een spookstad verandert.
 
De zomer is daarbij ook de perfecte periode om te remigreren of te verhuizen naar een ander land. Zo nam ik afscheid van mijn Hawaiiaanse vriendin. Na 2 jaar intensief contact is er een einde gekomen aan ons gezamenlijke Dubai tijdperk.  Ze blijft in de regio, dus ik heb er een vakantiebestemming bij.
 
Zoetsappige sleur
Soms doen dit soort momenten me verlangen naar een leven met alles en iedereen om me heen.

Sleur en voorspelbaarheid.
Heerlijk.
Zodra ik daar langer over nadenk, kriebelt het al snel.
Ik vind dit leven veel te leuk. 
 
Sometimes the sound of goodbye, is louder than any drumbeat.

NOTE: Gisteren is de Ramadan gestart, het leven in Dubai verandert enorm. Lees hier wat dit inhoudt.

Door | 2017-04-17T16:00:59+03:00 07 juni 2016|De Loslaatkoningin!, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.