Bijzondere vondst in de paardenwei

Bijzondere vondst in de paardenwei

Soms heb je van die dagen dat je wakker wordt en denkt: “Zo ik ben chagrijnig.”
Om jezelf en jouw omgeving dit te besparen, draai je je nog even om. Wellicht kan dat jouw humeur wat verbeteren. 

Vandaag had ik zo’n ochtend. Ondanks het zonnige zomerweer was ik niet op mijn allervrolijkst en dat terwijl ik bij familie logeerde, de vogeltjes hoorde fluiten, de honden enthousiast hoorde blaffen. Telkens schoten mijn gedachten terug naar een dilemma waar ik momenteel mee zit. Bah. Een situatie waar ik niet zoveel aan kan veranderen.

Invloed van buitenaf
We leven niet in een vacuüm. Omringd door andere mensen loop je weleens tegen situaties aan waar jij niet echt invloed op hebt.

Dit hoort bij het leven. Of het nou gaat om een lastige werksituatie, ontslag, ziekte of gezondheid. Of het in jouw omgeving gebeurt of bij jezelf…de uitkomst ligt niet volledig in jouw invloedsgebied.

Gevoel
Hoe jij je erover voelt, daar kan jij wel wat aan veranderen. Mijn hersens heb ik in de loop der jaren goed getraind of vooral veel te denken. Tegenwoordig probeer ik ze dat eindeloze denken wat af te leren. Alleen zijn mijn hersens nog wat hardleers en vallen ze soms terug in ‘oud gedrag’. Dat kennen ze tenslotte zo goed.

Vanochtend vertelde ik mijn hersens dat ik hier niet zomaar mee akkoord ging. Ik pakte het boek “Wat is jouw droom?” van Esther Jacobs. Dat werkte, door al die inspirerende verhalen had ik zin om mijn eigen dromen waar te maken. Te beginnen met een lekker en gezellig ontbijt met mijn familie. Daarna naar buiten, de heerlijke zon in.

Stront
In de paardenwei vond ik de oplossing. Al borstelend maakte ik kletspraatjes tegen de paardjes. En zo vergat ik mijn gechagrijn. Mijn hoofd werd afgeleid.
Door letterlijk stront te ruimen, vergat ik de andere “stront”.

paardenwei

Buitenlucht: beste recept
Ik vind mijn antwoord vaak in de buitenlucht. Weg van de wereld waar ik gemakkelijk start met denken. Zodra ik in beweging ben, komt het antwoord vanzelf. Dan lach ik om al die gedachten en luister ik er niet naar.

Ik heb al eerder geschreven over de kracht van onze zintuigen. Als zintuigen aanstaan, kun jijzelf ontspannen. Door de fysieke activiteit kan je meer afstand nemen van jezelf en je gedachten. Ook je gevoelens en emoties kan je op een afstand bekijken.

Voor vandaag was mijn antwoord helder: “Laat het voor nu even gaan.”
De oplossing ligt toch voor een groot gedeelte buiten mij.

Een eerste stap vooruit, weg van het gepieker. Zoals Esther Jacobs zegt:

“De eerste stap op weg naar een bestemming is de beslissing dat je niet langer wilt blijven waar je nu bent.”

Leestip:
“Wat is jouw droom?” van Esther Jacobs 
Een inspirerend boek over het waarmaken van jouw dromen. Wat je droom ook is, begin er NU aan!

Door | 2017-04-26T08:57:14+03:00 09 maart 2014|De Loslaatkoningin!, Sparkling Storytellers|4 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

4 Reacties

 1. Frank 9 maart 2014 om 21:39 - Antwoorden

  Terug vallen in oude patronen houdt oude gewoonten in stand. Je hoofd leegmaken leidt tot andere inzichten en nieuwe gewoonten.

  • Annechien Lubbers 9 maart 2014 om 23:35 - Antwoorden

   Mooi gezegd Frank! Dank voor het delen.

 2. Marret Floren 10 maart 2014 om 10:10 - Antwoorden

  Ik ben momenteel ook op zoek naar ander werk, wil een nieuwe richting geven aan mijn leven en heb vaak last de laatste tijd van die dwangmatige gedachten. Je columns sluiten zo goed aan elke keer aan mijn belevingen, ben gisteren ook lekker gaan fietsen in de zon,langs de weilanden,luisterend naar de vogels en mijn eigen ademhaling en heb alles los kunnen laten! Merci.

  • Annechien Lubbers 10 maart 2014 om 11:55 - Antwoorden

   Hi Marret, dank voor jouw openheid! Mooi hoe jij jezelf de spiegel voorhoudt. Door naar onszelf te kijken, kunnen we elke dag weer leren. Maak er een mooie week van! liefs, Annechien

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.