De overeenkomst tussen alle mensen op aarde (in ieder geval tussen de mensen die ik ben tegengekomen)

De overeenkomst tussen alle mensen op aarde (in ieder geval tussen de mensen die ik ben tegengekomen)

We lijken zo verschillend, maar hebben zoveel overeenkomsten

Mensen. Rare wezens zijn het. Laat ik nou zelf ook een mens zijn. Ondanks dat we in allerlei soorten en maten bestaan, is er één overeenkomst waarin we echt hetzelfde zijn. In al die tijd in Dubai heb ik de mens op één overeenkomst kunnen betrappen. Natuurlijk hebben allemaal bloed in onze aderen, een hart, plus eten en drinken nodig om te overleven. Dat is het fysieke apparaat. Daar zitten van binnen heel veel overeenkomsten, maar als we het hebben over gedrag, of een eigenschap dan is er nog iets waarin we allemaal hetzelfde zijn.

Zoveel smaken beschikbaar

In 3,5 jaar tijd in Dubai heb ik mensen van allerlei soorten nationaliteiten voorbij zien komen. Van bijna elk continent, en zeker in alle kleuren, geuren en smaken. Dat is de charme van het leven in Dubai. Een Cosmopolitan stad die als een magneet mensen van over de hele wereld aantrekt. In de meeste gevallen zijn mensen op zoek naar een betere plek, althans een plek waarmee ze voor thuis een betere toekomst kunnen creëren omdat ze werk kunnen vinden in Dubai. Je kunt hier alleen permanent wonen natuurlijk als je een inkomen hebt. Tenzij je een Emirati bent. Voor de locals gelden uiteraard andere criteria.

Hoe verder van huis, hoe meer de essentie ertoe doet

Ver van huis en haard is al in een kort contactmoment met anderen duidelijk dat we heel veel op elkaar lijken. Hoe fijn we het ook in Dubai hebben. We missen allemaal familie. We missen onze vrienden van thuis. En we missen het lekkerste eten, de mooiste natuur en de fijnste (enigszins geromantiseerde) plekken van ons thuisland.

Verder zoeken we allemaal naar hetzelfde op deze planeet. We willen in vrede leven. Een dak boven ons hoofd hebben. Te eten en te drinken hebben. Ook daarin lijken we sterk op elkaar. Survival. Onze biologie vertelt ons wat we nodig hebben. Uiteraard hoort daar ook liefde bij.

Waar ik meerdere mensen op betrapt heb

Los daarvan is er nog een klein dingetje waar ik ‘de mens’ op betrapt heb. Nu heeft Dubai nogal wat records als het aan komt op ‘Hoogte‘, de Burj Khalifa is het hoogste gebouw van de wereld, de Princess Tower de hoogste woontoren en de JW Marriot Marquis het hoogste gebouw dat volledig als hotel in gebruik is ter wereld. En zo zijn er honderden hoge wolkenkrabbers in Dubai te vinden. Dubai Marina heeft de hoogste wolkenkrabber-dichtheid ter wereld.

Zonder liften zou het leven in Dubai onmogelijk zijn

Dankzij al deze hoge gebouwen ben ik achter de overeenkomst van ons mensen gekomen. Al die gebouwen hebben namelijk meerdere liften. En om de kans op claustrofobie iets kleiner te maken, plus luxe uit te stralen hebben al die liften minimaal 1 spiegelwand en vaak meerdere.

De overeenkomst tussen alle mensen

Wat is nou die overeenkomst??

En daar is de overeenkomst: iedereen, echt iedereen, kijkt in de spiegel. Checkt zijn uiterlijk. Zit mijn haar wel goed, hoe staat mijn outfit, ben ik strak genoeg/niet te zwaar/hoe ziet mijn achterkant eruit/even mijn buik checken, zit mijn baard wel goed, hoe staat mijn snor vandaag?

Echt waar, het maakt niet uit wie ik tegenkom. Als je in de lift bij iemand stapt, gebeurt het zo enorm vaak dat iemand net zijn uiterlijk of voorkomen aan het keuren is. Van de Pakistaanse portier, de Spaanse tandarts, de Indiase food delivery boy, tot de Nepalese badmeester. Ook de Zuid-Koreaanse moeder, de Russische beauty en de Lebanese bodybuilder. Zeker ook de Emirati dame in Abaya of de Emirati in zijn blinkende witte gewaad. Haren worden in model gebracht, kleding wordt uit de vouw getrokken en zoals je in Dubai woestijnklimaat kan verwachten, wordt er ook regelmatig een zweetdruppel van een gezicht geveegd.

We doen het allemaal!!!

Van jong tot oud. Dik tot dun. Knap tot minder aantrekkelijk.
Echt iedereen, bekijkt zichzelf in de spiegel van een lift.
Ons uiterlijk voorkomen doet er dus blijkbaar toe.

Ook ik keur mezelf dagelijks 🙂 Jij ook?

 

 

Door | 2017-08-06T18:24:49+03:00 06 augustus 2017|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.