Wandelen als ontstopper

Wandelen als ontstopper

Hoe vaak gebeurt het niet dat je hoofd overloopt? Dat je teveel moet, maar het niet gedaan krijgt. De inspiratie ontbreekt of de stress zit te hoog dat je niet kunt ontspannen. Wandelen in de natuur is hiervoor de oplossing die je altijd in kunt zetten.

Wanneer jouw hoofd overloopt van gedachten en jouw lichaam stress ervaart, kun je letterlijk vastlopen. Net als een gootsteen die verstopt raakt door teveel achterblijvende viezigheid. Zolang jij in de omgeving blijft van de vele prikkels zal er weinig veranderen. Jouw hersens blijven steunen en protesteren.

Blokkade opheffen
Op het moment dat je blokkeert, moet je tijdig het signaal opvangen en letterlijk weglopen. Trek erop uit en ga richting een bos, een park, het strand of naar de duinen. De natuurlijke omgeving zal ervoor zorgen dat jij al snel in het hier en nu komt. Uit je hoofd, in je lijf. Jouw zintuigen gaan waarnemen. Je hoort de vogels fluiten, je voelt de zon (of regen) op je huid, je ziet de sporen van dieren in het zand en ruikt een bloemengeur.

Benut jouw zintuigen
De zintuigen staan aan en jij kunt ontspannen. Jouw lijf wordt rustig en langzaam worden jouw hersens leger, rustiger en ontstopt. De traagheid van wandelen brengt je in contact met jezelf. Je voelt je lichaam werken. Door de fysieke activiteit kan je meer afstand nemen van jezelf, je gedachten en alles dat je nog ‘moet’ doen. Ook je gevoelens en emoties kan je op een afstand bekijken. Voordat je het weet, zie je de oplossing voor vele dilemma’s en vragen voorbij komen. Complete werkactiviteiten werkt je uit tijdens een wandeling.

Wandelen als ontstopper

Oefening baart kunst
Als je moeite hebt om jezelf los te laten tijdens het wandelen kun je actieve oefeningen toepassen: loopoefeningen, mijmeroefeningen, hier-en-nu oefeningen en ademoefeningen. Hoe vaker je wandelt, hoe meer je ervaart dat wandelen misschien wel dé oplossing is voor jouw zakelijke en privé vraagstukken. Op naar buiten!

Tip:
In het boek van ‘Didi Joppe – Het Wonder de Wandelen’ staan oefeningen beschreven.
Je kunt alleen wandelen, maar ook een wandelcoach kan je leren om bewuster te wandelen, zodat je leert om los te laten.

Door | 2017-04-17T07:46:21+03:00 07 april 2013|De Loslaatkoningin!, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.