Ondersteboven in de Marina

Ondersteboven in de Marina

“Salam aleikum, my brother! Jij en ik zijn al zoveel moderner dan onze ouders ooit waren. Die hebben Dubai nog meegemaakt toen het nog een klein havenstadje was. Wij zijn al zo veranderd ten opzichte van hen, en al helemaal in vergelijking met opa en oma. Toch ben ook ik nu beduusd van wat ik heb meegemaakt.

Vrijdagochtend liep ik met vrouw en kinderen in Dubai Marina. Net na 08.00uur verlieten wij onze eigen wijk, waar je zoals gewoonlijk niets anders ziet dan gigantische villa’s, wegen, wat tuinmannen en ander personeel op weg naar hun families. 

Je weet, ik ben zeker niet de conservatiefste van de familie. Kan veel hebben, heb veel landen bezocht. En zoveel geleerd van al die expats met hun andere gewoontes die in ons land wonen.

We liepen langs de boulevard. Prachtige jachten aangemeerd tussen de hoge wolkenkrabbers. Wandelaars, hardlopers en ouders met kinderen. 

Je weet wel, daar vlak voor Marina Mall heb je dat stukje met die terrassen. Toen we daar door de bocht aan kwamen lopen, hoorden we een vrouwenstem instructies geven: “Come onto the floor on your hands and knees. Set your knees directly below your hips and your hands slightly forward of your shoulders. Spread your palms…”

Ondersteboven in de marina annechien lubbers

Ik vroeg me af wat dit was, verhoogde mijn wandeltempo om te kijken of ik iets kon zien. In eerste instantie zag ik niets, dus liep ik door naar het verhoogde tussenstuk bij de fonteintjes.

Nou mijn mond viel open van verbazing toen ik daar aankwam. Ongeveer 35 vrouwen en een paar mannen, die ondersteboven op handen en voeten stonden. Op een matje, in sportkleding, blote armen, sommige met blote benen en….en…..Dit was mij iets teveel van het goede.

Terwijl ik nog half in shock was, keek ik over mijn schouder om te zien hoe mijn vrouw hierop reageerde. Hoopte niet dat zij het zou zien eigenlijk. Straks wil ze daar ook in zo’n strakke broek tussen gaan staan. Dat gaat mij echt veel te ver. Ik zag haar uit haar ooghoeken dit gebeuren aanschouwen. Ze zag mij kijken, en richtte zich snel weer op de kinderen. 

Tja, ik vind het heel mooi dat ons land steeds moderner wordt. En dat wij een voorbeeldfunctie hebben voor de regio is geweldig. Toch ben ik blijkbaar ook al wat oud om alle razendsnelle veranderingen zomaar te kunnen omarmen. Alles op zijn tijd.

Aankomende weken blijven wij maar weer thuis op de vrijdagochtend. Genoeg gezien.”

Ondersteboven in de marina 2 annechien lubbers

Photocredits: Lululemon Marina Mall

Door | 2017-03-25T15:09:07+03:00 11 maart 2017|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.