“Pin number, please!”

“Pin number, please!”

Annechien vertelt haar pincode

Annechien vertelt haar pincode – op Radio 2
Naar aanleiding van deze column ben ik door Henk van Steeg van Radio 2 geïnterviewd voor het programma ‘Thank God It’s Sunday’. Luister het interview terug!

“Pin number, please!”

Terwijl ik de pompbediende bij het tankstation mijn pincode geef, kijkt mijn Nederlandse bezoek mij verbaasd aan: “Geef jij je pincode aan die meneer?”

Cultuurverschil?
In Europa zou ik niet snel mijn pincode en kaart aan een vreemde meegeven. In Dubai kom je er niet onderuit.
 Met 45+graden in de zomer is het ook veel aantrekkelijker om in je auto te blijven zitten, dan buiten in die hitte zelf je pincode intoetsen (en vervolgens doorweekt van het zweet je auto weer in te stappen). Tja, en in Europa bestaan bijna geen pompbediendes meer die voor jou tanken.
 Pin number please - Annechien Lubbers

Een gewaarschuwd mens telt voor twee
Officieel waarschuwen de tankstations in de UAE dat je niet zomaar je code moet delen. Toch doet (bijna) iedereen dit.
 
En of dat altijd slim is?
Van de week was ik bij de autowasstraat om het woestijnzand weer eens weg te spoelen. 

Ook dit keer gaf ik mijn betaalpas aan de medewerker en deelde ik met hem mijn pincode. Al snel seinde de medewerker dat ik mijn auto de wasstraat in kon rijden. Hij startte het wasprogramma en liep weg. Met mijn pas en mijn pincode…

Mijn auto werd overspoeld met water. Door mijn hoofd schoot nog: “Hé, maar mijn pas dan…” Uitstappen was alleen geen optie. Geduldig wachtte ik het moment af. Er zat niets anders op. 
 
Een paar minuten later reed ik de wasstraat uit. Ik wenkte naar de medewerker, die met een grote glimlach mij gelijk duidelijk maakte dat zijn collega mijn betaalpas zou terug geven. Vol vertrouwen reed ik door naar de Vacuum Bay, waar 4 Indiase/Bangladeshi/Sri Lankaanse mannen klaar stonden om mijn auto van binnen en buiten te poetsen, te stofzuigen en glanzend te maken.
 
Wasstraat - Annechien Lubbers
Stapvoets kwam ik aanrijden. Gelijk kwam de manager van de Car Wash aanlopen met mijn betaalpas plus de bonnetjes in zijn hand. Hoe hij wist eigenlijk dat dit van mij was? Geen idee…Even sloeg ik een zucht van opluchting, tegelijk moest ik lachen om mijzelf. 
 
“It’s Dubai. Had ik hier anders verwacht?” 

PS: Voor slechts AED35 (met huidige koers circa € 9,-) wordt je auto hier gewassen en daarna duiken er 4 mannen in om je auto te stofzuigen, te poetsen en blinkend te maken. Tanken hoef je ook al niet zelf te doen…wat een luxe!

Door | 2017-04-18T12:12:46+03:00 22 april 2015|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.