Nooit te oud om te leren

Nooit te oud om te leren

We zijn nooit te oud om te leren. Toch laten veel mensen zich tegenhouden door beperkende overtuigingen.
“Ik kan dat niet.”
“Wat zullen mensen wel niet hiervan denken.”

Vaak is de echte drijfveer, angst. Bestaande patronen voelen goed en de mening van de buitenwereld heeft vaak een grote rol in onze keuzes.

Zal ik weer schrijven?
Al een tijd overwoog ik om weer columns te schrijven. Ik sprak het niet uit, hield het lekker voor me…dat voelde veilig.

Mijn gedachten bekogelden mij met allerlei argumenten om het vooral niet te doen. “Waar ga je over schrijven?” “Wie wil dit lezen?” En dat werkte…totdat ik de afgelopen weken mijn ogen liet openen door een inspirerende en wijze man.

Inspiratiebron
Mijn Opa! Afgelopen november overleed hij op 94-jarige leeftijd. Mijn Opa werkte als chirurg en ziekenhuisdirecteur, altijd vol energie. Of het nu ging om de zorg voor ‘zijn’ patiënten of om zijn vele hobby’s. Alles deed hij met plezier. 

Na zijn pensionering bleef mijn Opa: zeilen, acquarellen en Ikonen schilderen, leerde hij alles over Russisch Orthodoxe Kunst en de Russische taal, verzorgde hij alle eekhoorntjes en vogels in de tuin en genoot hij van zijn liefde voor chocolade.

nooit te oud om te leren

Nooit te oud om verliefd te worden
Toen mijn oma in 1996 overleed en Opa nog een lang leven voor zich had, vond hij een nieuwe prachtige vrouw. Opa was tot over zijn oren verliefd en trouwde met haar toen hij 80 jaar was. Ook nu weer maakte hij een bewuste keuze. Als echte levensgenieter genoot hij nog 16 jaar met zijn nieuwe liefde. 

Wijze les
Opa’s wijze les werd voor mij de afgelopen weken helder:

Volg je dromen en leef vanuit bezieling. Kies wat voor jou goed voelt!

Mijn Opa heeft mij hiermee een prachtig cadeau gegeven. Waarom zou ik nog langer wachten met schrijven? Ik word hier blij van! 

Nu jij!
Welke belemmerende overtuiging zet jij in 2014 overboord?
Laat in een reactie weten hoe jij voor jezelf kiest dit jaar. 

Door | 2017-04-26T08:31:08+03:00 12 januari 2014|De Loslaatkoningin!, Sparkling Storytellers|5 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

5 Reacties

 1. lucia 13 januari 2014 om 20:46 - Antwoorden

  ik ga ervoor om mijn leven niet te laten verpesten door kleine dingen
  zoals een rotopmerking, of iets anders
  even boos zijn mag, daarna weer gewoon door

  • Annechien Lubbers 14 januari 2014 om 09:39 - Antwoorden

   Mooi om te lezen Lucia! Fijn dat je het hier deelt en zo weer anderen inspireert.

 2. Jaap Bont 14 januari 2014 om 00:02 - Antwoorden

  Wat een omschrijving van een houding van een persoon met zijn ervaringen, ik kan me hier absoluut ook in vinden. Mijn lieve vrouw Willemien 07-07-’13 overleden, je kunt dan denken wat nu, ik denk vooruit kijken “je hebt nog een heel leven voor je” (ben 60 jaar). Wil dit graag uitleggen. Ik hoor nog wel. Groet Jozef Wiliamson.

  • Annechien Lubbers 14 januari 2014 om 09:41 - Antwoorden

   Jozef ik vind het bijzonder hoe je dit hier deelt. Kan me voorstellen dat het gemis van je vrouw zoveel in je los maakt. Knap hoe jij ook vooruit kijkt!

 3. Renate 14 januari 2014 om 23:18 - Antwoorden

  Ha Chien,
  Mooi dat je weer schrijft, dit terug te lezen en herkenbaar.
  Mijn doel dit jaar is simpel weg aanwezig zijn, just be. Dit betekent ook dat ik vanuit mijzelf gelukkig kan zijn en trost mag zijn op wie ik ben zonder een ander nodig te hebben voor die erkenning. Dat eerste lukt me prima, het tweede is nog een uitdaging.
  Ik wil tevens niet vast zitten in systemen en flexibel blijven. Dit betekent dat ik mezelf de ruimte gun om altijd te heroverwegen en dus een eerder besluit bij kan stellen. Dit biedt openheid naar mezelf en daardoor ook naar de ander. Dit door ‘simpel’ aanwezig te zijn en aandacht te hebben voor wat in mij en mijn omgeving gebeurt door mijn handelen of doordat het simpelweg er is.
  Goede nacht Xx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.