Dubai – 15 Dubai mythes ontrafeld

Dubai – 15 Dubai mythes ontrafeld

Vanaf het moment dat je in Dubai komt wonen, kom je er snel achter dat het leven hier ‘anders’ is dan in Europa. En je merkt snel dat je niet alle verhalen moet geloven….

1) Eigenwijs 
Als de Pakistaanse portier van jouw gebouw of wijk aanraadt om niet 10 minuten buiten te gaan wandelen midden op de dag, luister dan naar hem. Je gaat er spijt van krijgen en kan zeker weten zodra je weer thuis bent een douche gebruiken.

2) Grootste attractie; een rit met de taxi
Als de taxicentrale zegt de taxi over 20-40 minuten voor jouw deur staat, trek dan maar alvast je schoenen aan. Tijdsbegrippen zijn hier relatief. En over taxichauffeurs kan ik boeken vol schrijven…

3) Roze broek
Doe jezelf een plezier, ga niet in een roze broek op zoek naar een taxi naar de industriegebieden zoals Umm Ramool.

4) Respect is het toverwoord
Emirati zijn enorm vriendelijke mensen die respectvol zijn in de omgang met anderen. Het is even wennen aan hun traditionele kleding in het begin.
Geniet vooral van de grote lach die ze delen als jij een paar woorden Arabisch spreekt.

5)  RoestVrijStaal
Keukenapparatuur van RVS is niet RoestVrij. Ook niet als het van Philips is en zeker niet in Dubai. In een vochtigere omgeving met continu airconditioning aan, kan alles roesten.

Dubai Mythes ontrafeld - Annechien Lubbers

6 ) Hollandse zomerkleding
Denk niet zomerkleding uit Nederland ook ideaal is voor Dubai. De stoffen zijn niet gemaakt voor een woestijnklimaat…ideaal voor binnen in de airconditioning. Buiten met 40 graden is het een ander verhaal. Koop een nieuwe garderobe, zodra je hier bent.

7) Glimlach
Behandel iedereen zoals je zelf behandeld wil worden. Met een glimlach gaan deuren voor je open!

8) Luchtvochtigheid
Ga nieuwe schoenen en slippers niet inlopen als de luchtvochtigheid boven de 70% is en ook niet boven een temperatuur van 35graden. Je krijgt hier blaren op plekken op je voet waarvan je niet wist dat je blaren kan krijgen.

9) 75% man
Wen er als vrouw aan dat je op sommige plaatsen echt de enige vrouw bent. Op het moment dat ik deze ‚Column: Mythes ontrafeld’ schrijf, zit ik op de luchthaven in aankomsthal 3. Ik ben de enige vrouw tussen 15 mannen uit landen waar ik nog nooit geweest ben.

Oh ja, ook als man moet je er aan wennen dat jij op sommige plaatsen echt de enige man bent: zoals op de koffieochtenden van de Nederlandse vereniging, of bij het vrijwilligerswerk van het locale asiel.

Ravi verbindt - Annechien Lubbers

10) Smikkelen en smullen
Zoals altijd, het beste eten krijg je op de achteraf locaties: en bij Ravi worden mensen met elkaar verbonden!

11) Verwacht geen innige diepgaande vriendschappen
Het expatleven is vluchtig en oppervlakkig. Doe vooral echt dingen waar jij blij van wordt. Dan ontmoet je de mensen die jij echt fijn vindt. Wees ook niet verbaasd als jouw vrienden ineens andere vrienden meenemen, terwijl jij dacht 1-op-1 te zijn.

12) Alles is te koop.
Hollandse kaas, hagelslag, erwtensoep en stroopwafels. Over de smaak, kwaliteit en prijs valt alleen te twisten.

13) 48 graden
Je valt echt niet dood neer als het buiten 48 graden is. Dat niet. Aangenaam is anders. Je huid voelt brandend aan, je ademhaling verandert en alles in je lijf protesteert: ZOEK VERKOELING

14)  Voorrang voor vrouwen
Dubai is niet hetzelfde als de buurlanden en ook niet hetzelfde als sommige buur-emiraten.
Je mag Westers gekleed over straat (respect is het toverwoord). Je mag hier werken, zodra je een bedrijf vindt die jou een werkvisum kan verlenen. Je mag autorijden, als je man toestemming geeft om jouw Nederlandse rijbewijs om te zetten naar een lokaal rijbewijs. En je krijgt voorrang in wachtrijen!

15) Ja = misschien & Nee = misschien
Tijd zal het leren wat het juiste antwoord wordt. Alles kan omgezet worden in een echte ‚ja’. Zeker met geduld, wat felle woorden met een glimlach en een telefoontje met de juiste persoon.

Kortom:
Geniet van de zon, het lekkere eten en de 202 nationaliteiten die om jou heen hier leven!

Zonnige groet vanuit Dubai,
Annechien

Wispelturig - Annechien Lubbers

Door | 2017-04-23T14:24:04+03:00 15 september 2014|Dubai, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.