Meer energie zonder maar

Meer energie zonder maar

Iedereen heeft te maken met situaties of momenten waarin je niet helemaal zeker bent van je zaak. Het gevoel van twijfel, of een onrustig gevoel of zelfs weerstand, komt niet zomaar om de hoek kijken. Voor jou kan het nuttig zijn. Alleen heeft de ‘buitenwereld’ daar niets aan.

Zoveel mensen gebruiken het woord ‘maar’ dagelijks. In een gesprek kennen we allemaal het effect van dit woord. Deel jij super enthousiast jouw plan met jouw collega, klant of baas…en daar komt het woord:

“Dit klinkt wel als een goed idee, máár of het ook bij mij past betwijfel ik.”
“Met die opleiding kunnen we inderdaad onze kennis verbreden. Maar of we daar tijd voor hebben?”
“Natuurlijk wil ik jou helpen, maar ik moet even kijken wanneer dat kan.”

De uitvinder van het woord ‘Maar’ heeft niet goed nagedacht over de lading. Het ontkracht het voorgaande, er gaat een twijfel van uit of nog erger: degene durft geen nee te zeggen.

Meer energie zonder maar

Oefening baart kunst
Hoe vaker je de ‘maar’ weghaalt, hoe sneller je ervaart dat je dit woord makkelijk kunt missen. Je gebruikt het al snel helemaal niet meer. Je leert jezelf aan om positiever te denken en ook concreter te communiceren.

Ruimte voor de positieve benadering
Als je de ‘maar’ kunt vergeten is er ruimte voor andere energie. Je deelt wat je wel wilt. Je leert jezelf aan om positiever te denken, te zijn en te communiceren. Dit levert bakken energie op! En daar wordt niet alleen jij gelukkig van. Ook jouw omgeving zal jouw positiviteit met open armen ontvangen.

Ik ben  benieuwd naar jouw ervaringen! Deel die hieronder met mij en de andere lezers.

Tips:

  • Delete ‘maar’ in jouw leven. Hoe vaak zeg of schrijf jij een ‘maar’? Of denk jij een ‘maar’?
  • Lees jouw e-mails, tweets, brieven en andere schriftelijke communicatie eens terug. Denk het woord weg en zie hoe de zin dan loopt.
  • Bedenk ook wat effect is, als je het woord weglaat. Zet er een ander, positief’ woord voor in de plaats. Interpunctie zorgt er ook voor dat de zin grammaticaal goed doorloopt.
Door | 2017-04-17T07:48:45+03:00 10 april 2013|De Loslaatkoningin!, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.