Levensmoe of geniaal?

Levensmoe of geniaal?

Try before you die. Wil jij de adrenaline door je aderen voelen stromen? Dan heb ik de perfecte uitdaging. Mede mogelijk gemaakt door Pakistani & Indiërs!

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
“Die Westerlingen zijn veel te serieus. Fietsen ze in Europa stoer met de tassen aan hun stuur. Haken ze in Dubai af. Alleen omdat ze geleerd hebben dat je de vluchtstrook moet mijden. Aanstellers, ze luisteren naar de ANWB die zegt dat je in geval van nood achter de vangrail moet gaan staan.”

Helden op sokken
“Ik zie en doe het anders! Als ik opgehaald moet worden, dan spreek ik gewoon af OP de vluchtstrook. Bijvoorbeeld tussen de afslag Mall of the Emirates en het volgende drukke knooppunt. Ideaal, kunnen we gelijk verder doorrijden over de 14-baans Sheikh Zayed Road. Of ik laat me er afzetten. Ook handig, dan loop ik nog een stukje verder over de vluchtstrook.”

Levensmoe - Annechien Lubbers

Gebed krijgt voorrang
“Als het tijd is voor mijn gebed, dan is het tijd. Dan zetten wij onze bus aan de kant. Pakken we allemaal ons gebedskleed. Aan de achterkant van onze bus is er genoeg ruimte. Mijn voeten liggen nog net binnen de lijn op de vluchtstrook. Ik voel de wind die de met 100km/pu voorbij rijdende auto’s veroorzaken. Toch laat ik me niet afleiden. Mijn gebed is heilig.”

Niet mijn schuld
“Botsing. Kan gebeuren. Die andere man kan ook echt niet autorijden. Dit keer is het niet mijn schuld. Ik zal eens met hem gaan praten. Links van mijn deur, kunnen we het rustig uitspreken. De politie zal zo wel komen.”

De snelste route naar huis
“Als ik klaar ben met mijn 12-urige werkdag, dan heb ik honger. Ik wil zo snel mogelijk naar huis. En ik ben toch al op de fiets. Achterop heb ik mijn hark gebonden en een fles water.  Het is best een lange rit van The Springs naar Satwa. De kortste weg is via de 14-baans snelweg. Ik fiets gewoon de snelweg op via de oprit. Hoef ik ook niet te gaan zoeken naar fietspaden. Die zijn er toch niet…”

Inschattingsfoutje
“Ik zou een lift krijgen, maar die moest dringend doorrijden naar een andere afspraak. Dus ben ik wat vroeger uitgestapt. Nu loop ik op mijn gemak nog een stuk verder. Ondertussen geniet ik van het uitzicht. Auto’s en asfalt. Ik adem de uitlaatgasssen in over mijn longen. Dat schijnt echt gezond te zijn.”

Fabel of feit
Helaas, ik heb de interviews verzonnen. Zelf reed ik met 100 kilometer per uur voorbij…
Dagelijks zie ik dit soort taferelen. Zouden die mannen levensmoe zijn? Of toch geniaal?

Creativiteit brengt de mens tenslotte verder. De vluchtstrook is echt voor zoveel meer doeleinden te gebruiken. Of het veilig is….dat laat ik aan jou over.
Ik pas!

Door | 2017-04-19T08:36:43+03:00 09 februari 2015|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.