Loslaten in het kwadraat

Loslaten in het kwadraat

De emigreerdrukte is compleet. Niels is afgelopen zaterdag vertrokken naar Dubai. Afgelopen jaar heeft hij ongeveer 40 vluchten gemaakt en ik ben daarmee wel gewend aan afscheid nemen. Dit keer voelde het anders. We gaan gewoon echt emigreren.

Vanaf zondag ben ik zelf naar het Brabantse vertrokken. Het is heerlijk om op een bekende plek te zijn en vanaf daar het regelwerk te doen. Wat moet er veel geregeld worden! Teveel om op te noemen. En laat ik het zo zeggen, hoe kleiner een bedrijf of instantie is hoe beter ze meewerken om onze verhuizing naar Dubai soepel te laten verlopen. En zodra iets enigszins overheidsgerelateerd is…tja dan kan je er beter wat uren voor uittrekken.

Geduld is een schone zaak
Mijn geduld wordt flink op de proef gesteld. Ik ben bij vlagen het overzicht kwijt, zowel in de digitale als fysieke wereld. In welke doos heb ik ook alweer wat gestopt….

Dat, in combinatie met het loslaten van mensen, dieren en dingen zorgt ervoor dat mijn humeur ook wat wisselt. Als zelfs mijn lieve viervoeter opgelucht is dat hij nu eindelijk is verhuist naar zijn speelparadijs voor ‘langere tijd’ zegt mij dit genoeg.

klaar voor emigratie

Schrijfinspiratie
Deze periode biedt genoeg inspiratie voor een toekomstig boek ‘De Loslaatkoningin!’.

Wat me opvalt aan mezelf en aan de mensen om me heen is dat een emigratie toch wat losmaakt. Het feit dat je landsgrens oversteekt. Van allerlei kanten word ik benaderd door mensen die afscheid willen nemen. Alsof ik van de wereldbol verdwijn. Ik kan iedereen troosten. Er vliegen dagelijks vliegtuigen naar Dubai. In een rechtstreekse verbinding ben je weer terug op Schiphol. En tegenwoordig is What’s App en Skype in de Emiraten ook toegestaan en dus pleit ik voor online-bijpraat-sessies.

Toch doen de emoties van anderen ook veel met mij. Ook in mijn hoofd komt regelmatig voorbij dat ik straks niet meer in Nederland woon. Terwijl ik weet dat ik dit jaar zeker weten nog naar Nederland kom, voelt het afscheid nu echt serieus.

Ik wil nog veel meer doen en meer mensen ontmoeten dan waar nu tijd voor is.

Op 17 april stap ik in het vliegtuig.

Tot die tijd heb ik nog mijn projecten voor klanten die lopen, nieuwe offertes die ik uit mag brengen (joehoe, werk loopt door) en veel REGELWERK. En ik merk dat ik ook wat ontspanning kan gebruiken, dus een goede leerperiode om grenzen te stellen, aan te geven wat voor mij werkt en om hulp te vragen en vooral te relativeren.

Emigreren is niets meer dan ‘verhuizen in het kwadraat’.

Door | 2017-04-26T09:08:05+03:00 01 april 2014|De Loslaatkoningin!, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.