Kuwait – Het kwartje valt

Kuwait – Het kwartje valt

Kuwait een land dat bij mij op jonge leeftijd in mijn geheugen werd gegrift, door helaas de beelden van de Golfoorlog. Die beelden die dagelijks in het nieuws te zien waren, maakten indruk op mij als 10-jarig meisje. Nu 26 jaar later liep ik zelf in dit land rond. 

Kuwait - Annechien Lubbers

Onder de indruk
Vers van de luchthaven, die toch wel echt Midden-Oosters aandeed, kwam ik bij mijn hotel. De Arabische receptionist reageerde zwaar verbaasd toen ik de reden van mijn bezoek aankondigde. “What?! You are here for the Indians in Kuwait? But you are not Indian.”

Zijn verbazing was niet geheel onterecht. Beide dagen tijdens de beurs was ik inderdaad de enige niet-Indiër, zowel onder de bezoekers als de exposanten. En ook in The Avenues, een mooie shoppingmall in de stad was ik de enige Westerling (oké, niet overdrijven. Ik zag drie Westerse mannen lopen en honderden Arabieren en Indiërs.)

Indians in Kuwait - Annechien Lubbers

Niet zoveel anders
Zoveel anders leek dit land niet te zijn op het eerste gezicht. Al vertelden vele mensen mij dat het conservatiever en toch echt anders is dan de Verenigde Arabische Emiraten. En niet alleen omdat in heel Kuwait alcohol verboden is. Het is een andere samenleving, volgens de Indiase expats en enkele Kuwaiti die ik gesproken heb. 

Moe van de beurs, kwam ik op de luchthaven waar ik wederom de enige Westerling was. Mensen staarden me aan. Ineens voelde deze wereld voor mij toch wel totaal anders dan wat ik gewend ben. Bij het aan boord gaan van de Emirates vlucht verwachtte ik dat de vlucht terug naar Dubai toch wel een vrij modern en divers publiek zou trekken. Geheel tegen mijn verwachting in, viel ik hier nog meer uit de toon tussen de vele conservatieve mensen uit de regio. Fascinerend en enigszins ongemakkelijk tegelijk.

Het kwartje viel nu echt: Dubai is een plek op zich in het Midden-Oosten. En zeker het Dubai zoals vele expats en toeristen het kennen. Een wereld die met niets te vergelijken valt. 

Door | 2017-06-30T15:00:41+03:00 15 januari 2016|Dubai, Sparkling Storytellers|1 Reactie

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Eén reactie

  1. margot (achter-nicht) 28 januari 2016 om 21:51 - Antwoorden

    Hoi Annechien,

    Gelukkig zijn wij “gewoon” familie! Ook interessant om te lezen hoe families in elkaar kunnen zitten in andere culturen. Fijn dat vera en fredo bij jullie “langskomen”

    groetjes je gewone achternicht margot

    PS reactie hoort eigenlijk bij column “Ben jij familie van je familie?”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.