Mijn hoofd koel houden

Mijn hoofd koel houden

Emigreren betekent een gigantische ommezwaai in mijn leven. Loslaten hield niet op bij het afscheid in Nederland. Ook in Dubai komt het thema loslaten volop aan bod. 

Voor mij is loslaten niets anders dan toelaten en vertrouwen. Zodra jij je richt op toelaten en vertrouwen kun je ontvangen wat er op je pad komt. Dat is voor mij het échte loslaten!

Het zwarte gat
Dat dit niet altijd zo werkt, bleek afgelopen week.

Na de eerste jubeldagen in Dubai kwam er woensdag een knak in mijn gemoedstoestand. Alles hier is nieuw. Niets is vanzelfsprekend.

Helemaal fantastisch. Toch sprak mijn lichaam boekdelen. Mijn lijf is mijn trouwste bondgenoot. Zij geeft aan hoe het met mij gaat. Of ik over grenzen ga, of ik mijzelf genoeg rust gun, of ik gewoon kan zijn in het moment zonder eindeloze gedachten en oordelen.

En juist met dit laatste nam mijn hoofd de overhand.

Hersens in overdrive
Ik heb het geluk dat ik een goed stel hersens heb die op top-speed gigantische kilometers maken. In mijn werk profiteer ik hier uitgebreid van. Nu in Dubai schoten mijn hersens in de overdrive.

Vanaf halverwege maart, toen we écht besloten om naar Dubai te gaan, hebben mijn hersens non-stop in de regelstand gestaan. Met een mooi resultaat. Ik zat een maand later, 17 april, in het vliegtuig.

Mijn hersens waren de afgelopen week overprikkeld als reactie op de overdrive. Natuurlijk merkte ik dat niet gelijk op…

De eerste dagen waren vakantie. En daarna kwam de overgang naar de realiteit van het leven in Dubai. We zijn hier ook om te werken.

Niels begon aan zijn werkweek en ik hobbelde vrolijk in het rond. Had fijne ontmoetingen met Nederlandse expats, genoot van alle indrukken en ging verder met mijn werk voor mijn klanten.

La Consigliere in Dubai - Annechien Lubbers

In de chaos rust vinden
Ondertussen nog veel op pad voor regelwerk. De hectiek, chaotisch verkeer, taxichauffeurs die je niet begrijpen, hitte, luchtvochtigheid en cultuurverschillen.

Dat hoort er toch bij? Ja.

Op woensdag kreeg ik de subtiele hint om de denkmodus uit te zetten. Ik voelde me chagrijnig.

Fysiek voelde het als een blokkade. Energie die niet lekker stroomt. Pijntjes.

Dankzij Yoga en Lichaamswerk weet ik dat ik in tijden van drukte, stress of spanning vaak ‘vergeet’ te ademen.

Ik adem uiteraard wel.
Alleen adem ik dan hoog, kort en snel.

Ineens werd het me duidelijk. Mijn lichaam gaf noodsignalen.

“Stop eens met denken.”
“Haal adem.”
“Laat los, vertrouw, open jezelf om toe te laten”

Mijn hoofd koel houden - Annechien Lubbers

Mezelf een energieboost geven
Het kwartje viel en binnen 1,5 uur had ik mijn lijf weer op de rit en bruisde ik van de energie.

Dankzij deze 5 opladers:

Beweging
Om mentaal vooruit te komen heb ik fysieke vooruitgang nodig. Ik ben eerst naar ons zwembad gegaan (wat een luxe om slechts in de lift te hoeven stappen). Al na 10 baantjes voelde ik een soort ‘opening’ alsof mijn bloed weer door kon stromen.

Ik kon weer ademen. Zag ineens de vogeltjes die kwetterden naast het zwembad. Zoals mijn NLP trainer vaak zei: “Een hele piekenpijp kwam naar beneden.” Waaronder deze column.

Meditatie
Om de opening ook van binnen te vergroten, heb ik na het zwemmen 15 minuten gemediteerd. Voor mij voelt meditatie als een innerlijke massage van mijn organen. Mijn hartslag wordt langzamer, mijn spieren ontspannen en zo fijn, mijn ademhaling wordt rustig en ik kan weer helder denken.

Voeding
Ik kan de hele dag door eten. Nu koos ik voor een grote kop kamille thee en vers gebrande noten. En dan genieten van die smaken en merken dat je maag blij is.

Muziek
Na dit alles stond ik te trappelen om aan het werk te gaan. Zin om mijn klanten te adviseren over nieuwe kansen in de markt. Dit alles onder het genot van muziek die mij blij maakt. Ik maak dan meteen een anker. Een volgende keer herinneren de klanken van de muziek me aan fijne energie. Dubbel voordeel!

Kroon op
Na het opladen, houd ik mijn lach die ik van binnen voel en die automatisch ook op mijn gezicht staat lekker vast.

Zo ik heb mijn kroon weer op ‘De Loslaatkoningin!

Bruisende energie kunnen we zelf opwekken.
We zijn allemaal kleine energiecentrales, toch?

LOSLATEN = OPENEN, VERTROUWEN EN TOELATEN


Nu jij!

 • Hoe houd jij jouw hoofd koel?
 • Kan jij ontspannen in de grootste chaos?
 • Welke seintjes geeft jouw lichaam?

Ik ben benieuwd welke tips jij wilt delen!

 

Door | 2017-04-26T09:51:11+03:00 28 april 2014|Emigreren voor beginners, Sparkling Storytellers|2 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

2 Reacties

 1. Sander 3 mei 2014 om 09:57 - Antwoorden

  Dag Annechien,

  Zo te zien ben je verkast naar Dubai? Zal wel even wennen worden de komende maanden qua temperatuur. Ga je door met wat je in Nederland deed?

  Veel succes!

  Met vriendelijke groet
  Sander Korte

  • Annechien Lubbers 3 mei 2014 om 18:09 - Antwoorden

   Hi Sander, ja ik zit nu in het warme Dubai. De temperatuur is nu al behoorlijk pittig bij vlagen. Ik mail je straks even, want ik ga zeker door met wat ik al in Nederland deed. Ook voor jullie blijf ik bereikbaar en vlieg ik graag naar Nederland. groeten, Annechien

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.