Hoe word jij een veelgevraagd spreker?

Hoe word jij een veelgevraagd spreker?

Veel professionals dromen ervan om vaker op een podium hun kennis te delen. Al jaren zoek ik sprekers voor bijeenkomsten die ik voor mijn opdrachtgevers ontwikkel. Wat tips om te zorgen dat jij vaker gevraagd wordt:

De zoektocht naar een spreker start ik in mijn eigen netwerk. Wie ken ik die kennis heeft over dat specifieke onderwerp? Of wie kan mij kan koppelen aan inspirerende collega’s, zakenrelaties of andere bekenden?

Mensen die passie hebben voor hun vak schrijven hier vaak ook over. Als ik geen sprekers in mijn netwerk heb, zoek ik altijd naar schrijvers binnen het vakgebied. In de vakbladen, op websites en natuurlijk bij de vakliteratuur en boeken.

Tegenwoordig zoek ik ook vaak video’s van specialisten op internet.  Natuurlijk zijn dit vooral mensen die zich bewust zijn van de kracht van het delen. Die internet inzetten en zorgen voor zichtbaarheid.

Er zijn diverse sprekersbureaus die altijd op zoek zijn naar ‘nieuwe’  sprekers. Een sprekersbureau filtert op kennis, ervaring en op soort bijeenkomst. Zodra een organisatie weet wie ze zoeken, kunnen ze bij een bureau een spreker ‘bestellen’.

Tips:

  • Laat de wereld (social media, pers, journalisten, sprekersbureaus) weten wat jouw expertise is
  • Benader actief de organisatoren van bijeenkomsten, trainingen, opleidingen en congressen
  • Bezoek zelf bijeenkomsten zodat mensen jouw ontmoeten en jou onthouden
  • Laat ambassadeurs jou aanbevelen door middel van referenties
  • Zorg voor een helder en uitgebreid profiel op LinkedIn
Door | 2017-03-26T12:50:03+03:00 07 mei 2013|Schrijven & Spreken, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.