Hello! Goodbye

Hello! Goodbye

Een Emirati in een Kandora, een Pakistani in een Salwar Kameez, een Afrikaanse meneer in een Yoruba, een Indiase vrouw in een Sari en daartussen een Hollandse in haar witte broek met een tuniek.

De Dubai editie van: “Hello! Goodbye.”
“Wie heeft u uitgezwaaid?” zou ik het liefste aan mijn omstanders willen vragen. Net als in het televisieprogramma waar op Schiphol familieleden en passagiers worden ondervraagd.

Verschillende types
Qua uiterlijk zien we er verschillend uit, maar qua gedrag lijken we toch echt allemaal heel veel op elkaar. Niet vreemd, we behoren tot dezelfde soort: ‘de mens’.

Gespannen gezichten.
Een lach.
Een traan die opkomt in iemands ogen.
Een omhelzing die nog snel wordt uitgewisseld.
Nog even zo lang mogelijk bij elkaar zijn.

De Pakistani pakt de hand van zijn – wat zal het zijn – broer, neef of vriend vast.
De Indiase mevrouw kwebbelt er nog op los.
Ik geef mijn familie een omhelzing.

Na een superfijn bezoek gaan zij terug naar Nederland. Ik blijf ‘achter’ in Dubai.

Net als de Libanese mevrouw die voor mij de vertrekhal uit loopt. Ook haar wegen scheiden zich van haar familie. Net als het Australische gezin dat toch nog een keer omdraait om hun bezoek uit te zwaaien. Eveneens als de Brit die nonchalant weg loopt richting de parking.

Allemaal tevreden, voldaan en opgeladen door een bezoek van dierbaren. En allemaal toch ook even geraakt door emoties. Vertrouwde roots weer zo dichtbij gevoeld.

Hello! Goodbye - Annechien Lubbers
Ontmoetingen, gedag zeggen en afscheid nemen
Het leven van een expat bestaat uit eindeloos afscheid nemen. Afscheid van familie, vrienden en andere expats die ‘doorreizen’. Jij bent zelf de meest constante factor.

Heftig contrast
Op de snelweg brengen de bussen met bouwvakkers me terug bij de realiteit. Wat een rijkdom dat ik bezoek kan ontvangen wanneer ik wil, dat ik zelf kan reizen en dat mijn dierbaren de vrijheid hebben om te reizen.

Lang kan ik niet over de contrasten nadenken. De chaotische spits op de 14-baans Sheikh Zayed Road vraagt om een oplettende rijstijl. Op naar huis.

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.