Heipaal en hijskranen

Heipaal en hijskranen

Flink verkouden lag ik vannacht te woelen in mijn bed. Ik kon de slaap niet vatten. Bed uit. Bed weer in. Nog altijd klaarwakker lag ik om me heen te kijken. Ineens viel me op dat er langs de gordijnen een lichtstraal naar binnen kwam. Was dit de volle maan? Of toch iets anders?

Wie voor serene rust naar Dubai komt, had een betere locatie kunnen uitkiezen. Ooit stonden hier 1/3 van alle hijskranen ter wereld. Hecht dus niet teveel aan een spectaculair uitzicht. Van de één op de andere dag kan het volgebouwd worden met wolkenkrabbers. It’s Dubai!

Skyscraper City
In een hoog tempo blijft deze stad zich ontwikkelen. Letterlijk uit de grond gestampt. Zelf doet het mij altijd denken aan het computerspel Sim City of Rollercoaster. Dat laatste heb ik veel gespeeld. Je bouwde een virtueel pretpark. Uiteraard begon je met de grootste investering, een achtbaan. En oh ja, je moest natuurlijk ook wel sanitaire voorzieningen hebben voor je gasten. Hmmm, als het regende liepen je virtuele gasten door de blubber over het grasveld. Hupsakee, laten we daarom nog een mooie wandelpad aanleggen.

Zoek de verschillen

The Greens met uitzicht op zee – 2014 & 2016

Poldermodel
In Dubai lijkt het op het oog vaak hetzelfde te gaan. Een gigantische wolkenkrabber wordt gebouwd en de toegangsweg is nog niet helemaal af. Een wijk wordt volop bewoond, maar de bewegwijzingsborden bij de wegen ontbreken nog. Je gaat even de stad uit op reis, en wanneer je terug komt is jouw exit van de snelweg een paar honderd meter verderop. Bijna niet te begrijpen als Nederlander, waar alles in bouw-, bestemmings-, groenvoorzieningsplannen wordt vastgelegd.

zoek-de-verschillen-3

The Emirates Golf Club 1993 (credits The National) & 2016

The Views
Onze woontorens, onderdeel van The Greens, hebben we mede uitgekozen omdat deze voor Dubai begrippen ‘af’ waren. We wonen naast de Emirates Golf Club die al sinds de jaren ’80 hier ligt. Daarom is de kans erg klein dat dit vele groen wordt ingeruild voor nieuwe gebouwen en asfalt. Alhoewel er aan de andere kant van de golfbaan nieuwe appartementencomplexen in aanbouw zijn.

Zeezicht
Ooit (2,5 jaar geleden) konden wij over de laagbouw heen een stuk van de beroemde ‘Palm’ zien. Net als het prachtige jacht (3e grootste van de wereld) van de koninklijke familie, dat aangemeerd aan hun privé eiland voor de kust ligt.

Tegenwoordig verstoren twee ‘laagbouw’ kantoorpanden ons blikveld. Net als het gigantische zwarte hotelgebouw dat aan de rand van onze wijk bijna klaar is voor oplevering. Dankzij de lengte van 162 meter, kunnen we uiteraard het jacht nog altijd zien.

Aan de hijskranen te zien, zal het ook niet lang meer duren voordat we het topje van het Jumeirah Beach Hotel achter de gebouwen zien verdwijnen.

Zoek de verschillen 2

The Greens & Al Barsha Heights (tot 2016 ook wel bekend als Tecom) – 2014 & 2016

Geen woorden, maar daden
Dit hoort bij Dubai. Deze ontzettende Can Do mentaliteit, is onderdeel van de charme en het karakter van deze stad. Vernieuwing hoort erbij. Nu en niet in de toekomst. Knopen doorhakken, én gaan.

En dat licht dan?
Nog even terugkomend op de lichtstraal die mij vannacht opviel. Dit was niet de volle maan. Sinds twee weken wordt onze buurtoren verlicht met de naam van de projectontwikkelaar. Grote zwarte letters, die als het donker wordt licht geven. Elke kans op naamsbekendheid en branding moet je als bedrijf tenslotte benutten.

Door | 2017-04-17T15:46:28+03:00 19 september 2016|Huisje Boompje Beestje, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.