Emigratie naar Dubai

Emigratie naar Dubai

Leerzame lessen door onze emigratie naar Dubai

Ga jij zelf emigreren? Bekijk dan mijn tips over wat handig is om vooraf te regelen bij een emigratie, en vooral voordat je Nederland daadwerkelijk verlaat. Lees ook mijn columns om beter te begrijpen wat je kunt verwachten. Natuurlijk help ik je ook graag door jouw persoonlijke vragen te beantwoorden.

Ga je naar Dubai om geld te sparen? Lees dan ook alvast het blog ‘7 tips om geld te sparen in Dubai’.

In april 2014 emigreerde ik naar Dubai. De maand ervoor schreef ik onderstaande blog over onze emigratie naar Dubai. Nooit had ik gedacht dat ik nu ruim 3 jaar later nog steeds op deze bijzondere plek zou wonen. Een paradijs in het Midden-Oosten. Een plek waar je leert dat alles kan met de juiste mentaliteit en energie. Een stad in een land waar 202 nationaliteiten samen komen, samen leven zonder problemen. Uniek in de wereld!

Het bewuste blog – 16 maart 2014

“Wat er al heel lang aan zat te komen, wordt werkelijkheid. Ik ga emigreren naar Dubai. Wat? Ja, echt…het grote avontuur gaat door. Al maanden speelde dit achter de schermen een hele grote rol. Ik ga met Niels mee naar het Midden-Oosten. Nu het werkelijkheid wordt, is het ineens heel spannend. Een achtbaan van emoties schiet voorbij. Vanmiddag op de fiets door Den Haag, realiseerde ik me “Binnenkort loop ik door de Mall of the Emirates voor mijn boodschappen.” Onvoorstelbaar, heftig en gaaf tegelijk.

Try before you die

Het doet me denken aan alle dingen waarvan ik ooit zei dat ik het nooit zou durven. Dingen waarvan je achteraf denkt: “Wat bijzonder dat ik dit heb meegemaakt!”

Dat onze verhuizing naar Dubai nu echt doorgaat voelt goed. In een avontuur stappen dat ongetwijfeld ook veel scherpe kanten heeft, maar dat vooral ook zorgt voor inspiratie en vernieuwing. 2013 was mijn loslaatjaar en 2014 heb ik bestempeld als het jaar van Toelaten. Laat toe wat er op mijn pad komt. Daar hoort Dubai ook bij.

Loslaatkoningin

Als echte loslaatkoningin word ik flink uit mijn comfortzone gehaald. Over twee weken vertrekt Niels, gaan we ons huis verhuren en medio april laat ik mijn vrienden en familie achter. Vanuit het vertrouwde naar een totaal nieuwe wereld.

Ik zie nu al een nieuw boek ontstaan: “Emigreren in twee weken.”
Dit avontuur biedt ongetwijfeld ook veel inspiratie voor een toekomstig boek “De Loslaatkoningin!”

emigratie dubai annechien lubbers

Mijn lieve vrienden en familie hebben de afgelopen maanden al menig gesprek met mij gevoerd over mijn emigratie naar Dubai. Vorig jaar dacht ik nog zwaar in de beperkende overtuigingen. Ik stond niet bepaald te springen om deze grote verandering. “Wat moet ik in die zandbak? Wat moet ik zonder mijn vrienden en familie?”

Dierbare ankers heb ik opgeslagen in mijn systeem. Op afstand blijven al mijn supporters dichtbij. Gelukkig bestaat er tegenwoordig internet. Als ik denk aan de dappere wereldreizigers in mijn familie en de heftige omstandigheden waarin zij hebben verkeerd, dan ben ik blij dat ik in deze tijd emigreer.

Ik krijg veel vragen op me af gevuurd. Daarom de top 5 meest gestelde vragen:

Wanneer vertrek je?
Medio april, mijn ticket ga ik nog boeken.

Je mag daar toch helemaal niet werken? 
Ik mag daar als vrouw gewoon werken, autorijden en ook ik mag alcohol kopen. Nu we getrouwd zijn, mag Niels mij daarvoor toestemming geven (bizar…de man heeft daar wat meer te zeggen. Interessant voor een column).

Wat doe je met je bedrijf La Consigliere?
Dat houd ik aan! De exacte vorm en uitwerking ga ik nog bekijken. Ik werk nu ook voornamelijk op afstand voor mijn klanten. Het is gelijk een mooie reden om zo nu en dan naar Nederland te vliegen voor dagvoorzitterschap en afspraken met mijn klanten.

Ik ga de periode ook benutten om te schrijven. Ik wil me nog meer verdiepen in NLP en alles wat met de werking van het brein en menselijk gedrag te maken heeft.

En je grote viervoeter vriend Rex dan? Die kan toch niet leven in de woestijn?
Rex gaat eerst nog naar zijn favoriete speelparadijs, bij mijn schoonfamilie in Brabant. Ik wil ik eerst zeker weten dat mijn lieve beestje daar echt kan leven. Als ex-vrijwilliger van de Dierenbescherming, stel ik het belang van de hond voorop.
Ook al doet dit gigantisch pijn in mijn hart…(ondertussen in 2017 woont Rex ook bij ons!)

Wat doe je met jouw column?
Die blijft natuurlijk bestaan! Mijn mond zal daar nog regelmatig openvallen van verbazing. Wat is er dan mooier om dit te delen met jullie, mijn trouwe lezers.

Voor nu wil ik iedereen die mij dierbaar is bedanken voor alle support! Zonder jullie had ik ongetwijfeld gekozen voor de veilige weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!”

Ver weg en toch zo dichtbij, in mijn hart neem ik jullie met mee.


Nu jij!

Zwaar uit je comfortzone stappen is heftig en ingrijpend.

 • Wat doe jij om jezelf toch te stimuleren om eens wat ‘nieuws’ te doen?
 • Hoe houd jij rust in tijden van onrust?

 

Door | 2017-06-20T10:28:26+03:00 16 maart 2014|Emigreren voor beginners, Sparkling Storytellers|7 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

7 Reacties

 1. Wendy ter Bekke 17 maart 2014 om 09:25 - Antwoorden

  Chien..! Trots!!
  Heel trots op jou.
  Ik lig hier in een hemelbed in een oppasvilla op Ibiza. Uitzicht op een magische rots.
  Onbekend waar ik over 2 weken zal wonen.
  Loslaten, toelaten, voelen, verdriet, vreugde, pijn, spanning en extase!
  Dit. Is. Leven.

  Welkom babe!
  En mán wat inspireer je me met deze keuze – en het “hoe”.
  You’ve got balls too 😉

  Voel me toch wel verbonden, Holland – Ibiza – Dubai xx
  Love you

  • Annechien Lubbers 18 maart 2014 om 12:44 - Antwoorden

   Thanks lieverd! De dame die zelf volop in het diepe springt, zegt dat ze trots op mij is. Nice!

   Jouw woorden raken me, het leven is inderdaad loslaten, toelaten, voelen, verdriet, vreugde, pijn, spanning en extase!!!! Geniet ervan chica! x

 2. René Verboom 19 maart 2014 om 15:59 - Antwoorden

  Hoi Annechien, wat gaaf zeg en wat een ontwikkelingen allemaal. Ik denk dat je nu al genoeg inspiratie en verhalen hebt voor een paar boeken. Ga er voor en maak er wat moois van.

  Groet,

  René

  • Annechien Lubbers 19 maart 2014 om 20:59 - Antwoorden

   Hi René, dank voor jouw enthousiaste reactie! Ik maak er zeker wat moois van en zal ongetwijfeld nog regelmatig terugdenken aan ons NLP avontuur. groetjes Annechien

 3. Nathalie Nibbering 20 maart 2014 om 06:47 - Antwoorden

  Hoi Annechien!
  Wat Spannend allemaal om zo een grote stap te maken om naar Dubai te verhuizen!
  Ik denk wel dat je het reuze leuk gaat vinden!
  Ik zelf had besloten 1 jaar im de hotel wereld te werken hier in Dubai en woon er nu al 10 jaar en vind het heerlijk hier!
  Ik weet dat het een grote stap is en zelfs nu heb ik nog wel heimwee naar ons kleine Nederlandje, maar er is weinig dat je in Dubai te kort komt.
  Ik wil je dan ook uitnodigen om dat kopje koffie en een super verse oer Hollandse markt stroopwafel bij mij in mijn kleine Hollandse restaurantje te komen eten. (Vinkers Waffles)
  Dan kunnen we gelijk kennis maken.
  In de tussentijd wens ik jou en Niels alle succes met de voorbereidingen van jullie vertrek.
  Mocht je nog vragen hebben of iets willen weten over Dubai, laat het maar gerust weten!
  Groetjes vanuit het zonnige Dubai!
  Nathalie Nibbering

  • Annechien Lubbers 20 maart 2014 om 11:13 - Antwoorden

   Bof ik even Nathalie! Ik weet al wat ik ga doen zodra ik in Dubai ben. Vinkers Waffles bezoeken en heerlijke lekkernijen eten (terwijl het buiten heel warm is). Dank voor jouw enthousiaste reactie! groetjes Annechien

 4. Ingrid 24 april 2018 om 12:57 - Antwoorden

  Hoi Annegien,

  Fijn om te lezen hoe anderen het ervaren. Ik ga eind van het jaar met mijn partner verhuizen naar Dubai. Ik zoek allerlei informatie op internet maar ik vind het nog best lastig. Het is een groot avontuur en ik heb er veel zin in. Nu laat ik wel mn kinderen achter bij mn ex. Ze zijn 17 en 19 en wonen meer bij hem. Ze vinden het super leuk maar we zullen elkaar ontzettend missen. Ze komen wel iedere vakantie en wij gaan ook nog wel naar nederland. Het is veel geregel en ik vraag me af bij welke instanties ik allemaal moet aankloppen.

  Groetjes Ingrid.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.