De keuze is aan jou!

De keuze is aan jou!

Een uitzondering deze week: dit keer mag jij kiezen. Schrijfonderwerpen genoeg. Alleen heb ik deze week niet de rust gehad om ze rustig op papier te zetten.

De eer is daarom aan jou: kies uit deze drie eerder verschenen columns.
PS: Volgende week krijg je weer een ‘echte’ verse column…

PicMonkey Collage

Welke column ga jij nog eens terug lezen?

optie 1: Oeps, weg tas…

Bij de toonbank van een koffietentje bestel ik nog een drankje. Ik zit hier al een paar uur te werken. Door mijn hoofd schiet ineens de gedachte: “Oeps, mijn tas staat nog bij mijn tafel.”

Snel loop ik terug naar mijn tafel door de mensenmenigte. Het is spitsuur rond lunchtijd. Alle mensen van de kantoren in de buurt komen hier hun lunch halen. Ik kan mijn tafel niet eens zien, laat staan mijn tas. Hoe dit afloopt, dat is te voorspellen…

Optie 2: Blunder of goedbedoeld foutje?


Afgelopen donderdag liep ik vanuit ons appartementencomplex naar een koffietentje bij ons in de wijk. De temperatuur was heerlijk. Ik hoorde vogeltjes enthousiast kwetteren. Een zwerfkatje riep miauw en verder was het rustig langs het wandelpad.

Dit paadje loopt langs het meertje, dat uiteraard net als alles in Dubai aangelegd is. Je loopt onder de (palm)bomen door, langs de begroeiing met planten en een grasveld. Op het grasveld staan bankjes….

Optie 3: Emirati editie – Wie van de Drie

Van de week had ik een zakelijke afspraak met een Emirati. Ik zou een man ontmoeten die ik al eerder had ontmoet. Alleen was de vorige keer bij hem en zijn Westerse vrouw thuis. Bij dat etentje destijds was deze meneer Westers gekleed. Nu had zijn vrouw onze zakelijke afspraak geregeld….

Ik ben benieuwd welke jij gaat lezen!

Door | 2017-04-18T09:06:25+03:00 20 augustus 2015|Sparkling Storytellers|2 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

2 Reacties

  1. Nel Modder 22 augustus 2015 om 11:47 - Antwoorden

    Goede Morgen Annechien,
    Ik heb ze uiteraard alle drie gelezen met veel plezier ..om de blunder moest ik echt lachen zag het helemaal voor me ..:) De Kandoura,vind ik ook altijd heel mooi mijn schoonzoon draagt hem ook regelmatig het heeft iets speciaals …Succes verder met het schrijven ..fijne dag..groetjes uit Callantsoog..Nel…

    • Annechien Lubbers 31 augustus 2015 om 14:42 - Antwoorden

      Hi Nel, dank voor jouw ontzettend leuke reactie! Precies wat jij zegt. De lokale kleding vind ik ook altijd wat statigs hebben. Bijzonder om te horen dat jouw schoonzoon het ook draagt. Is hij een Emirati? Groeten terug aan Callantsoog! liefs, Annechien

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.