Blunder of goedbedoeld foutje?

Blunder of goedbedoeld foutje?

Afgelopen donderdag liep ik vanuit ons appartementencomplex naar een koffietentje bij ons in de wijk. De temperatuur was heerlijk. Ik hoorde vogeltjes enthousiast kwetteren. Een zwerfkatje riep miauw en verder was het rustig langs het wandelpad. Dit paadje loopt langs het meertje, dat uiteraard net als alles in Dubai aangelegd is. Je loopt onder de (palm)bomen door, langs de begroeiing met planten en een grasveld. Op het grasveld staan bankjes.

Blunder of foutje - Annechien Lubbers
Locatie is duidelijk, nu de blunder
Daar liep ik, genietend van de aangename temperatuur. Ik liep door een bocht in het pad en zag in de verte een mevrouw op een bankje zitten. Een gesluierde dame. Ik zag dat de vrouw langzaam voorover zakte met haar hoofd richting haar knieën. Alsof ze houvast zocht. Haar gezicht was bleek en ze kneep met haar hand in haar linkerknie. Ik zag haar mond wat mompelen, maar kon haar vanaf deze afstand niet verstaan.

Dokter bellen?
Toen ik dichterbij kwam, keken haar ogen wazig voor zich uit. Haar mond bewoog wat. Ze zat nog steeds gebogen met verkrampte handen. Haar huid was spierwit. Het leek of ze flauw viel.

Ik versnelde mijn tempo: “Excuse me, is everything allright?” De mevrouw reageerde niet en zat nog steeds in de houding. “Eerst nagaan wat er is en eventueel een dokter bellen,” bedacht ik me.

Nogmaals vroeg ik: “Are you okay?” Weer reageerde ze niet…net toen ik een extra stap in haar richting wilde zetten kwam ze overeind. De gesluierde vrouw gooide haar armen in de lucht. Ze mompelde niet meer maar sprak nu luid. Met haar armen nog steeds gestrekt, boog ze weer voorover terwijl ze de naam van haar god een paar keer hardop noemde.

“Hmmm…dit meen je niet. Ze valt niet flauw of is onwel. Ze is gewoon aan het bidden Chien,” schoot door mijn hoofd. Terwijl ik mijn wandeling voortzette en nog even achterom keek, kwam ik niet meer bij van het lachen. Ik probeerde iemand te redden die ‘gewoon’ aan het bidden was. Oeps!

Blunder of goedbedoeld foutje?
Bijna was ik teruggelopen om mevrouw drie tips te geven:

  1. Neem voortaan een gebedskleedje mee, dan weet iedereen wat je aan het doen bent
  2. Kies een strategische plek uit, niet in de loop langs het wandelpad
  3. Zoek eens de zon op om uw huid wat kleur te geven

Nooit een saai moment, in deze stad met 202 nationaliteiten en even zoveel cultuurverschillen.

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.