Filling the Blues

Filling the Blues

De Ramadan eindigt bijna en daarmee de periode van 30 dagen vasten van zonsopgang tot zonsondergang; voor moslims overal ter wereld. 

Als de nieuwe maan meewerkt begint vanavond de Eid, het suikerfeest. Mensen wachten gespannen op uitsluitsel en officieel bericht dat het zover is.

Afgelopen 30 dagen was Dubai een echte spookstad. Dit jaar waren er meer restaurants overdag geopend voor de niet-moslims. Toch stond het leven stil. Uitgestorven straten en weinig te beleven. 
De aankomende dagen sluiten bedrijven en overheidsinstanties hun deuren voor de viering van Eid. Mensen gaan massaal op reis. Naar verwachting komen 1,5 miljoen toeristen uit Saudie Arabië naar Dubai.

Het gewone leven gaat weer verder. De shopping malls zijn niet meer open tot 3uur ‘s nachts. Overdag mag je weer eten en drinken op straat en in publieke gelegenheden (dus ook in je auto…). Wel heel fijn nu het kwik regelmatig richting de 48 graden schiet.En het is veilig(er) om de weg op te gaan. Hongerige mensen zijn nou eenmaal niet de beste chauffeurs.

The Heat - Annechien LubbersDit keer geen cultuur shock
Waar ik vorig jaar geen flauw benul had van hoe de Ramadan zou zijn, wist ik nu wat te verwachten. Geen heimwee dit keer. En zo heb ik dit jaar geprofiteerd van de rust die deze maand gaf en me ook goed vermaakt.

Filing the Blues
Het hoogtepunt was toch wel het helpen uitdelen van Iftar maaltijden aan ‘blue collar workers’: mannen die 12 uur op een dag, 6 dagen per week in de bouw werken. 

Filling the Blues - Annechien Lubbers

Filling the Blues; één van de vele initiatieven voor de mannen in de blauwe overalls. Georganiseerd door 15 restaurants in de wijk Tecom. Elke dag zorgde een ander restaurant voor maaltijden en drinken. Vrijwilligers hielpen bij het uitdelen. 

Zo vaak krijg ik niet de kans om deze mannen die Dubai bouwen te ontmoeten. En andersom werd ik net zo hard terug aangestaard (net zoals toen met Aapjes kijken’ in Fujeirah.) Dankbare en nieuwsgierige blikken, over en weer. 


NOTE: Wil je beter begrijpen hoe het leven verandert tijdens de Ramadan?
Lees dan ‘Spookstad‘ terug van vorig jaar.

Door | 2017-04-18T11:18:27+03:00 16 juli 2015|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.