Baas boven baas

Baas boven baas

Ook het leven van een miljonair gaat niet altijd over rozen. Ondanks dat zijn woonhuis meer weg heeft van een paleis, heeft een miljonair in Dubai ook kopzorgen. Nee, ik heb het niet over de gestegen benzineprijzen in de UAE. Daar voelt de miljonair niet zoveel van.
 
Wat dan wel?
In een groter huis, staan meer spullen. Dan is er altijd wel iets aan ‘vervanging’ toe. Grote kans dat de miljonair van de ‘rotzooi’ af wilt en de spullen op de marktplaats van de UAE (Dubizzle) te koop zet.

Natuurlijk doet een miljonair dit niet zelf. Hier heeft hij een butler voor. Enkele dagen later vindt een Europees stel de advertentie. 
 
Verschil moet er zijn
Laat ik nou diegene zijn die interesse had en een afspraak maakte met de butler. Dat deze meneer ‘slechts’ de butler was, wist ik toen nog niet.

Zijn adresinstructies maakten wel duidelijk dat het huis in dé ‘paleizenwijk’ van Dubai stond.

Panden met 4-8 auto’s voor de deur. Rolls Royces, Ferrari’s, Mercedez-Benz’en, Lamborghini’s en natuurlijk Range Rovers.

Meerlaagse parkeergarages. Kasten van huizen met meerdere vleugels, zodat elk familielid een
‘huis-binnen-een-huis’ heeft als ze op bezoek komen. Paleis Huis ten Bosch is er klein bij.
 
Uitvergroot 
Daar op de oprit van een ‘paleis’ stond de butler me op de wachten. Net als in Downton Abbey werd dit huishouden gerund door een complete staf. Iedereen met zijn eigen taak. Het bestaat echt!
 
Mijn mond viel open van verbazing toen ik zag hoe gigantisch groot dit huis was. Nadat ik als een spraakwaterval mijn verbazing uitte, deelde de butler wat ins en outs over dit huis. Om privacy redenen zal ik niet teveel verklappen, maar laat ik het zo zeggen: dit huis mag wat kosten. 
 
Niets menselijks is ons vreemd
Toch houden kopzorgen geen rekening met het saldo op een bankrekening. Het maakt niet uit of je portier, badmeester of miljonair bent. Al deze mannen ervaren vergelijkbare issues. Alleen hangen er andere bedragen aan.

Voor zo’n gigantisch huis heb je veel meer gedoe met klusjesmannen. Tja, en als er een lamp stuk gaat, is dat natuurlijk niet een simpel klein peertje. En een kind met losbandig gedrag, koopt een impulsaankoop voor een bedrag met meerdere nullen.

Baas boven baas - Annechien Lubbers
 
Niets aan af te zien
Niet veel later ontmoette ik ‘the man himself’ en dronk ik een kop koffie met hem. Aandachtig en nieuwsgierig luisterde ik naar zijn fascinerende verhalen.

Even kneep ik mezelf in mijn arm: “Zit ik echt dit gesprek te voeren met iemand die 35+ huizen over de hele wereld bezit?” Al snel maakten zijn verhalen duidelijk dat alles in zijn leven is uitvergroot.
 
Vakantiestress houdt in dat je met 20 familieleden door Japan reist. Daarna ben je even 2 dagen thuis zodat de staf jouw koffer weer in kan pakken. En jij zelf met jouw chauffeur wat winkels kan bezoeken. 

Dan reis je met wederom de hele familie door naar Europa. Dit keer ben je alleen met 20 man +1 extra persoon want de kok gaat ook mee. Niet om te koken in het afgehuurde landgoed. Nee, de kok is mee om zijn kennis van de Italiaanse keuken uit te breiden. Handig voor als je weer thuis bent en zin hebt in een lekkere Italiaanse pasta. 

Tja, en na zulke intensieve weken met familie heb je natuurlijk wel een week in de natuur nodig om helemaal in je eentje tot rust te komen…

Door | 2017-04-18T09:08:23+03:00 03 augustus 2015|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.