7 tips om geld te besparen in Dubai

7 tips om geld te besparen in Dubai

Hoe kan je geld besparen in Dubai?

Dubai is een geweldige stad, alles is er te doen en te beleven. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen. Dineren in het enige 7-sterren hotel ter wereld, waterpretparken, design kleding kopen, dune bashen, een ballontocht in de woestijn, champagne drinken met uitzicht op de Burj Khalifa. Dat fantastische luxe leven komt natuurlijk ook met een prijs. Het kost veel geld. Hoe kan je in deze geweldige stad, wonen, genieten, plezier maken en toch ook geld sparen en besparen op je uitgaven? Je bent en blijft een Nederlander natuurlijk.

Dure grappen tellen snel op

Al die geweldige vormen van vermaak in Dubai kosten wel geld. Veel geld. Het uitgaansleven is fantastisch, maar ook heel duur. Supermarkten en het dagelijkse leven kost ook veel meer dan in Nederland. Daar staat natuurlijk wel tegen over dat de salarissen hoger liggen, vooral omdat je geen belasting betaalt over je inkomen. Bruto is dus netto.

Dubai behoort tot de duurste steden in de wereld. Nu zit er natuurlijk ook veel verschil tussen op vakantie gaan naar de Verenigde Arabische Emiraten en er permanent wonen. Voor een week zou je nog los kunnen gaan, als je er echt gaat wonen is dit een ander verhaal. Gelukkig biedt deze stad genoeg mogelijkheden om je te vermaken zonder kapitalen uit te geven. Wat zijn de top 5 tips om geld te besparen.

7 tips om geld te besparen in Dubai

tip 1: huur inclusief gym en zwembad

Als je van zwemmen, zon en sporten in een gym houdt, dan kan je bij veel appartementencomplexen je goed uitleven. Zwembaden en gyms zitten vaak in de gebouwen en zijn gratis toegankelijk voor huurders

tip 2: nog beter, huur een appartement inclusief airco

In de hete maanden van het jaar kan je echt niet zonder airconditioning en de kosten daarvoor lopen snel op. In veel gevallen moet je toch rekenen op € 150,- tot € 200,- per maand voor alleen je airco. Hetzelfde geldt natuurlijk als je een huis wilt huren, er zijn locaties waar de landlord of de vastgoedontwikkelaar de aircokosten op zich nemen. Mocht je dit allemaal zelf moeten betalen, dan is een appartement gunstiger. Hoe minder oppervlak, hoe minder moeite om het te koelen. Geloof mij, als het in de zomermaanden 50 graden buiten is, moet je airco echt aan binnen.

tip 3: sluit een onderhoudscontract voor je woning af

Niet elke landlord is bereid om voor al het onderhoud in je woning te betalen. Toch is het belangrijk om regelmatig de airconditioning systemen te laten reinigen en te onderhouden. Ook slijten apparaten in Dubai sneller lijkt het wel. Met een onderhoudscontract betaal je een vast maandbedrag, maar heb je het voordeel dat je gelijk service krijgt als een boiler knapt, een airco lekt of iets anders aan de hand is. Regelmatige controles van je airconditioning, electra en sanitair en riool is dan inbegrepen.

tip 4: bezoek gratis sportlessen en activiteiten

Er wordt in Dubai heel veel georganiseerd, zeker in de wintermaanden van oktober/november tot maart/april. Als het lekker weer is, kan je natuurlijk ook naar het gewone strand wat gratis is. Je hoeft niet naar een beachclub te gaan (al is dat natuurlijk wel heel leuk). Ook zijn er veel gratis sportactiviteiten zoals yoga in the park of op het strand, hardloopgroepen, fietsclubs of sluit je aan bij een wandelgroep zoals de Nederlandse groep De Zandlopers. Kijk op MeetUp om een overzicht te vinden van allerlei activiteiten die in Dubai of de andere Emiraten georganiseerd worden.

tip 5: koop de entertainer

Een ideale manier om geld te besparen is door de Entertainer te kopen. Dit is een voordeelbonnenboek of app dat je kunt gebruiken bij allerlei restaurants, hotels, entertainment, beauty behandelingen en nog veel meer. Via de app kun je precies zien hoeveel je bespaard hebt en je kunt ook bonnen uitruilen met vrienden.

tip 6: laat grote waterflessen bezorgen

Bespaar jezelf de moeite van eindeloos gezeul met grote en zware waterflessen. Met het warme klimaat heeft je lichaam hoe dan ook meer water op een dag nodig, artsen raden aan minimaal 3 liter water te drinken op een dag. Nog los van andere versnaperingen. Dat betekent dat je ook veel water in huis moet halen. Je kunt bij bedrijven als Oasis, Masafi, Al Ain Water en nog veel meer waterkoelers huren of kopen, en dan wekelijkse van die 18,9 liter grote waterflessen aan huis laten bezorgen. Dit is naast gemak ook nog goedkoper dan in de winkel kopen. Wie het kleine niet eert…

tip 7: leer nee zeggen

Als je naar Dubai komt om geld te verdienen, wat voor de meeste mensen naast een mooi buitenlandavontuur toch echt wel één van de hoofdredenen is, dan is er één iets dat je echt moet leren: nee zeggen. Er is altijd wel iets leuks te beleven, te doen of te ontdekken. Voordat je het weet trap je in de valkuil waar veel expats in trappen. Keeping up with the Joneses. Er is altijd wel iemand rijker of mooier dan jij. Je gaat het in Dubai echt nooit winnen, als je de mooiste auto, de gaafste schoenen, de mooiste jurk, het grootste horloge of wat dan ook wilt hebben…daarom kan het als je geld wilt sparen geen kwaad om jezelf zo nu en dan weer goed met beide benen op de grond te zetten. De verleidingen zijn groot, dus je moet van goede huize komen om ook echt geld te besparen. Succes!

Geniet van alle pracht en praal dat Dubai te bieden heeft!

Door | 2017-06-28T17:49:00+03:00 21 juni 2017|Emigreren voor beginners, Sparkling Storytellers|1 Reactie

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Eén reactie

  1. Danielle 11 juni 2018 om 15:47 - Antwoorden

    Net je blog page pas ontdekt. Super leuk om te lezen en vooral de tips gaan we zeker gebruiken straks in Dubai.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.