05.30AM Rise & Shine

05.30AM Rise & Shine

DUBAI 05.30AM – al gapend kom ik ons gebouw uit gestrompeld. De slaapstrepen staan nog op mijn gezicht. “Pfff, wat is het vroeg.” De warmte van de nieuwe dag omhelst me. Mijn ogen knipperen tegen het felle licht van de zon. Langzaam kom ik in beweging. Naast mij twee vrolijk kwispelende viervoeters. Feest, wandelen!

Het dagelijkse ritueel van mij en mijn honden: de lange ochtendwandeling voordat de zomerhitte zich meldt met temperaturen van boven de 4o graden. Tot mijn verbazing kwam ik er met de komst van onze hond achter dat de wekker van Moeder Natuur zorgt voor een verzameling aan ochtendrituelen. Hoeven al die mensen niet te slapen op dit bizar vroege tijdstip?

De Krantenjongen
Bij de ingang van ons gebouw zet de krantenjongen zijn traditionele Indiase fiets op de standaard. Achterop een heuse fietstas vol met kranten. Nooit geweten dat er in Dubai zoiets als een krantenjongen bestond. Verbaasd kijk ik even naar hem om en denk: ‘Een krantenjongen in Dubai? Huh, hoe doet hij dat? Er zijn geen fietspaden. Hoe komt hij heelhuids van wijk naar wijk?’

De Staffmembers van de Shift Change
Bij de slagbomen naar ons complex staat een invasie aan staff members klaar. Zij bemannen alle woontorens en zorgen met hun harde werken voor een heerlijke woonomgeving. 7 dagen per week is er rond 06.00 uur (en om 18.00uur) een wisseling van de wacht. De avond/nachtploegen staan te wachten op hun werkbus die ze terug naar huis brengt. De volgende shift gaat aan de slag: de beveiliging, de schoonmakers en niet te vergeten Meneer Portier.

4034 by Beyoutiful Photography 08 december 2014

De Pakistaanse Tuinmannen
Het weelderige groen langs de wandelpaden kan in dit woestijnklimaat uiteraard alleen overleven met heel veel water en heel veel zorg van tuinmannen. Pakistani, die elke dag een ander gedeelte onder handen nemen. De mannen beginnen mij te herkennen, en ik hen. Voor sommige is gedag zeggen toch een stap te ver, tegen die vrouw in haar korte broek. Andere maken een kleine hoofdknik. En de enthousiastelingen groeten mij dagelijks in gebrekkig Engels met een grote glimlach.

De Woestijn Badmeesters
“Hi, Mam!” roept de Nepalese badmeester mij na “Today I work in another tower. Tomorrow I’m in your building. Say ‘Hi’ to your husband.” Vrolijk loopt hij verder met zijn koelbox onder zijn arm. Elk appartementencomplex heeft 1 of meerdere zwembaden, waar van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een Life Guard zich ontfermt over alle zwemmers, de ligbedden en de waterkwaliteit.

De Uitgeputte Vaders
Vaders met kinderwagens lopen zuchtend door de wijk. Vanuit de wagen kijkt een veels te wakkere peuter mij blij aan. Ik groet het kindje, waarop vader nog harder zucht: “Is he still awake? Oh my…”

De Kletsende Wandelaars
Twee kletsende Indiase mannen in traditionele kleding, met daaronder grote witte sportschoenen lopen in hoog tempo rond het meer in de wijk. Elke dag. Soms onder begeleiding van een gezellig Indiaas muziekje. Andere dagen met slechts elkaar.

De Fanatieke Hardlopers
De afgetrainde lichamen van de Westerse hardlopers zeggen genoeg, dit doen ze vaker.

De Meditatie Guru
In de verte klinkt een luid gezoem. Mijn puppy schrikt en verstopt haar staart tussen haar benen. Ik moet lachen en zie dat we de mediterende oudere meneer naderen. Op een bankje zit hij met gesloten ogen, zijn handen geopend naar de hemel, op een hoog volume zingt hij zijn mantra gevolgd door een intense “Oooooooohm.”

De Baasjes
En dan niet te vergeten de andere hondenbaasjes met hun viervoeters, die net als ik de hitte voor willen zijn…

Een paar uur later zijn de wandelpaden weer uitgestorven. Met de zon hoog aan de hemel is dit weer een typische zomerdag in Dubai. Het ritueel eindigt net zo stilletjes als hoe het begon. 

 

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.