Emirati editie – Wie van de Drie

Emirati editie – Wie van de Drie

Van de week had ik een zakelijke afspraak met een Emirati. Ik zou een man ontmoeten die ik al eerder had ontmoet. Alleen was de vorige keer bij hem en zijn Westerse vrouw thuis.Iets wat op zichzelf al bijzonder is, aangezien Emirati niet zomaar ‘vreemden’ thuis uitnodigen. Bij dat etentje destijds was deze meneer Westers gekleed. Nu had zijn vrouw onze zakelijke afspraak geregeld. Tja, de oplettende lezer weet al wat er komen gaat…

Mall of the Emirates
Hoe toepasselijk, dit keer ontmoette ik Mr. A in de shoppingmall ‘Mall of the Emirates’. Ik zou hem treffen bij een koffietentje.

Zoals het in Dubai gaat, veranderen dingen waar je bij staat. Het bewuste koffietentje was gesloten vertelde een security officer mij. Op hetzelfde moment belde Mr. A mij: “Hello, the café is closed. Let’s meet at the Gold café.” Snel liep ik terug naar de beveiliger, die vertelde hoe ik moest lopen.

Hup hup, met de roltrap naar beneden en vanuit mijn ooghoek zag ik het ‘café’ al liggen. En dit is geen Hollands café, maar eigenlijk een soort terras/koffietentje in een overdekte shopping mall met airconditioning.

Toen begon mijn zoektocht pas…Wie van de Drie - Annechien

Wil de echte Mr. A opstaan?
Niets mooiers dan de witte traditionele kleding, Kandoura, van de mannelijke Emirati. Alleen als ze met zijn allen bij hetzelfde koffietentje gaan zitten, is het natuurlijk zoeken naar een speld in een hooiberg.

En ik kende Mr. A alleen in zijn Westerse outfit. Ik kon met moeite mijn lach inhouden, dit was te komisch. Het zat vol met mannen die allemaal zaken met elkaar aan het bespreken waren. Ik schat in ongeveer 25 mannen met wat verdwaalde vrouwen en Westerlingen ertussen. Nergens zag ik een man alleen zitten.

Ik bekeek alle outfits, zocht naar een bekend gezicht en moest wel om het terras heen lopen om de mensen die ik bekeek ook van de andere kant te zien. En ja hoor, net op het moment dat ik toch mijn telefoon erbij zocht, stond er een man op die naar mij zwaaide. Mr. A!

Verrassing
Verrassing, hij was dit keer niet Westers gekleed en zat samen met een andere Emirati aan tafel.

Business opportunities worden hier enorm serieus genomen. Daarbij hoort een prachtig en statig tradtioneel tenue. En natuurlijk neem je daarbij een ‘Member of the Family’ mee. Wie weet welke kansen er op tafel komen te liggen en dan wacht je gezellig met zijn tweetjes op de zakelijke afspraak!

[su_button url=”http://eepurl.com/ywhzr ” target=”self” style=”default” background=”#2D89EF” color=”#FFFFFF” size=”8″ wide=”no” center=”no” radius=”auto” icon=”” icon_color=”#FFFFFF” text_shadow=”none” desc=”” onclick=”” rel=”” title=”” class=””] Ook ik wil als eerste de nieuwe columns ontvangen! [/su_button]

Door | 2017-04-23T14:11:50+00:00 28 oktober 2014|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie