Rare Europeaan in Dubai (deel 2)

Rare Europeaan in Dubai (deel 2)

“Van die vrouwen die in een sneltreintempo voorbij komen lopen. De laatste maand zie ik ze elke week. Op hetzelfde tijdstip. Ze komen altijd als ik mijn ronde loop over de 1e verdieping. Dan sta ik daar met mijn mop de vloer te dweilen.

Blinkend marmer
Voordat de winkel open gaan van de Mall of the Emirates controleer ik alle vloeren, samen met mijn mannelijke collega’s. Mijn vrouw vindt het maar vreemd dat ik als man schoonmaker ben. “Schoonmaken is voor vrouwen,” zegt ze altijd als ik die ene maand per jaar thuis ben.

Ik zie de raarste dingen als ik aan het werk ben…die wandelende vrouwen in de shopping mall, daar begrijp ik niets van. Wat doen zij nou voor openingstijd in de mall? Alle winkels zijn nog dicht. Er is helemaal niets te beleven. Alleen schoonmakers en winkelpersoneel bij dichte winkels.

Die vrouwen, die doen niets anders dan rondjes lopen. Ik heb ze laatst even nagestaard om te zien wat ze nou precies doen. Nou dat dus.

Wandelclub annechien Lubbers

Rondjes lopen
Ze lopen in een kleine groep van ongeveer 6 vrouwen. Allemaal van die Westerlingen. Niet bij mij uit de buurt. Deze vrouwen dragen veel strakkere kleding. En ze hebben hun haren los en zichtbaar. Ze zien ze er ook echt anders uit.

Laatst zag ik er eentje met hele blauwe ogen en blonde krullen. Die had door dat ik naar haar keek. Ze knikte vriendelijk toen ze mij zag. Ik draaide me toen gelijk weer van haar weg, terug naar de vloer waarmee ik bezig was.

Waarom doen ze dit?
Dat vragen we ons allemaal af. De neef van een vriend, daar de buurman van….die kent een taxichauffeur en die man wist te vertellen dat dit wandelclubjes zijn. Meestal komen ze uit Europa. Normaal schijnen ze op het strand te lopen.

Nu het buiten rond de 40-46 graden is, wandelen ze samen in de gekoelde shopping mall. Een uur lang. Volgens de verhalen lopen ze met gemak 5 kilometer.

Mij niet gezien
Gelukkig woont mijn vrouw nog in Pakistan. Stel je voor dat zij ook mee zou gaan lopen. Dan zou ik haar hier tegenkomen terwijl ik aan het schoonmaken ben.

Zelf heb ik geen tijd voor dit wandelen. Jammer genoeg, want stiekem lijkt het mij best leuk. Al verzwijg ik dat. Tegen mijn vrienden zeg ik: ‘Rare mensen die Europeanen.’


NOTE: Rare Europeaan in Dubai – Deel 1 was toen ik met mijn roze broek verdwaald was in Umm Ramool. Tijdens een voorbezoek aan Dubai…die column gemist? Lees dan hier terug.

 

Door | 2017-04-18T11:21:52+00:00 09 juli 2015|Rare Europeaan in Dubai, Sparkling Storytellers|2 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

2 Reacties

  1. Margreet 9 juli 2015 om 15:25 - Antwoorden

    Hihi!! Vorige zomer heb ik ook in de Mall gewandeld toen het te warm werd op het strand, JBR en de Marina. Het zal zeker vreemd zijn voor zo’n man!

    • Annechien Lubbers 16 juli 2015 om 14:08 - Antwoorden

      Ja, die mannen kijken hun ogen uit 😉

Geef een reactie