Speurtocht in Dubai

Speurtocht in Dubai

“Na de afslag, ga je bij de 1e wolkenkrabber rechtsaf. Je rijdt dan rechtdoor de wijk in. Bij het 1e witte gebouw aan je rechterhand maak je een U-bocht. Zoek het bordje met de pijl naar de parking.”

Als je geluk hebt, vind je de bestemming…

Speurtocht in Dubai
In een stad zonder straatnamen kan je eindeloos rondrijden op zoek naar de juiste bestemming. In de eindeloze bouwput blijft niets langer dan 1 maand hetzelfde.

Een navigatiesysteem denkt vaak dat je off-road rijdt. Of laat je kilometers omrijden omdat het systeem de nieuwste weg (die er sinds gisteren ligt) nog niet kent.

Rara, rara…wat is onze locatie?
Menig bedrijf gebruikt cryptografische omschrijvingen op hun website voor bezoekers en klanten. Zoals een Emirati kennis mij vertelde: “Straatnamen en -bordjes die gebruiken we niet. Al staan ze er wel, niemand kent ze. We leggen de weg uit aan de hand van herkenningspunten.

“Just like in the old days, when we lived in the desert.”

In de stad die er op het oog zo modern uitziet, is er weinig logica als het om de wegindeling gaat.

Wanneer je geluk hebt, bestaat een wijk uit clusters bijvoorbeeld: Springs 1-14. Of JLT cluster I, Platinum Tower. Maar je kunt ook pech hebben en dan hoor je alleen: Sheikh Zayed Road (en die is nogal lang…).

Of Dubai Marina, Bay Central. En dan is Bay Central 1 van de meer dan 50 wolkenkrabbers in Dubai Marina. Menig taxichauffeur heeft dan echt geen idee waar die heen moet en begint net als jijzelf aan een speurtocht. Nadat hij eerst vraagt: “You know where it is?”

Speurtocht - Annechien Lubbers

 

Verdwaalde brandweer, politie en ambulances 
Vanochtend zag ik weer een zoekende ambulance. Vanaf 17 hoog kan je dit schouwspel zien gebeuren. De ambulance reed de wijk in, straten in en uit. Na 3 rondes over de rotonde vond hij uiteindelijk de juiste straat.

Mocht je ooit besluiten om in Dubai rare capriolen te maken. Zorg dan op zijn minst dat je op een bekende toeristenlocatie bent. Zonder wegopbrekingen of constructiewerkzaamheden. Wie weet zijn de hulpdiensten dan op tijd ter plaatse om je te redden. Garanties kan ik niet geven…


Kijktip Dubai in Uitzending Gemist:

Hoe heurt het eigenlijk?
Jort Kelder bekijkt de etiquetteregels van de UAE. Erg herkenbaar voor mij!

Door | 2017-04-23T12:59:02+00:00 14 december 2014|Sparkling Storytellers, Weer & Verkeer|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie