Snertweer of weer snert?

Snertweer of weer snert?

Terwijl de 1e herfststorm Nederland nadert, bereid ik me alvast voor op de winter. Hoe?
Met Hollandse pepernoten aan de rand van ons zwembad. Die heb ik bij mijn laatste bezoek uit Nederland meegenomen. Ook bij 35 graden smaken ze heel lekker!

Hollands eten in de zandbak
Regelmatig krijg ik de vraag: “Mis je Hollands eten?” Mijn antwoord is makkelijk: “Nee.”

Dubai is een waar paradijs als het op eten aankomt! Lokaal wordt er niets verbouwd. Lekkernijen worden van over de hele wereld ingevlogen. Met 202 nationaliteiten zorgt dit voor een overdosis aan smaken, geuren, kleuren en vooral lekkers!

Nederland en dan specifiek het Westland is hier sterk vertegenwoordigd. In elke supermarkt koop je groenten en fruit uit Holland. Tomaten mét smaak, sappige appels en knapperige sla.

Nederlandse kwaliteit staat hoog aangeschreven en hier verkopen ze alleen het beste. Beter dan in Nederland.

Wat is er allemaal te koop? 
Aan keuze geen gebrek, alleen wisselt het aanbod weleens. Wat je altijd kunt kopen, zijn stroopwafels en speculaasjes.

Of ‘namaak’ Dutch ontbijtkoek & beschuit – Made in Engeland. Een restaurant in Dubai Marina verkoopt Dutch Poffertjes en Dutch Kroketten (lijken niet op de echte, maar wel lekker).

Voor de liefhebbers is er nog altijd de speciale varkenssectie in de supermarkt waar je een blik Unox Erwtensoep kunt kopen. Alleen toegankelijk voor niet-moslims. Of het koffietentje van een Nederlandse dame die dropjes, snoep, koek en andere lekkernijen verkoopt.


Snertweer - Annechien Lubbers

Wat mis ik wel?

  • Echte Hollandse kaas. Er zijn wel wat kazen, alleen kunnen deze fabriekskazen voor mij niet tippen aan echte goede kaas. 
  • Smaakvolle roomboter. 
  • Aardbeien smaken echt het lekkerst, vers van het land uit de Aardbeienautomaat in Zundert.

Smaakfestijn
In een stad waar je op elke hoek van de straat restaurants vindt, is het goed leven. Topkoks worden van over de hele wereld ingevlogen, tezamen met hun kwaliteitsproducten. Mijn smaakpapillen vieren hier elke dag feest! Van Libanees, Indiaas, Arabisch, Italiaans, Amerikaans tot Frans. Qua eten bevind ik mij in het paradijs!

Als ik Nederland echt mis, kan ik altijd Tante Anneke’s Cake bakken, Oma’s appeltaart of Boerenkool stamppot maken. Ja, zelfs boerenkool heb ik al gespot!

Life is good!

Door | 2017-04-23T14:12:43+00:00 21 oktober 2014|Huisje Boompje Beestje, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie