Paniek! Weeralarm in Dubai

Paniek! Weeralarm in Dubai

Peter Timofeeff en Erwin Kroll zouden het prachtig kunnen presenteren: “Donderwolken komen samen boven de woestijn. En dit zorgt voor fikse regenbuien boven de gehele Verenigde Arabische Emiraten.”

Het stormt!
Vannacht ging bij ons om 05.00 uur de wekker aangezien manlief een vliegtuig moest halen voor een volgende zakenreis. Vanuit de woonkamer hoorde ik hem roepen: “Het regent!”

Het zou toch niet waar zijn? Mijn 1e regendag sinds ik op 17 april 2014 in Dubai kwam wonen.

Weerbericht - Annechien Lubbers

Bakken uit de lucht
Een half uur later ontving ik een what’s app van manlief die in een taxi richting de airport zat: “Blijf vandaag thuis. Regen betekent chaos op de weg in Dubai.” 

Zijn voorspelling kwam uit!

Terwijl ik weer in slaap probeerde te komen, hield het aanhoudende onweer me wakker. In de verte klonken sirenes. 

Weather Alerts
De RTA (Road & Traffic Authority) waarschuwde het verkeer: “Be careful and ensure the efficiency of your windshield wipers and brakes before setting off in the rainy weather.” En de politie voegde hieraan toe: “Avoid entering water-clogged streets with saloon cars as vehicles may get stuck.”

Zelfs de National Emergency Crisis and Disaster Management Authority waarschuwde mensen: “In cases of rain and lightning, stay away from flowing water streams and valleys.”

Vertragingen op de luchthaven
Vluchten op de luchthaven vertrokken met flinke vertraging. Mijn man zat zeker een uur te wachten in zijn vliegtuig voordat het op kon stijgen. En dat voor een beetje regen?

Weeralarm in Dubai - Annechien Lubbers

Social Media stroomt over met bewijsmateriaal
De straten staan blank, veel mensen weten niet hoe ze moeten autorijden met regenval en het vele woestijnzand zorgt ervoor dat putten overstromen. Een auto op de snelweg is geraakt door de bliksem. Aan alle kanten komen foto’s met bewijsmateriaal van deze regendag.

Caution Wet Floor
Bij de entree van ons gebouw ligt een badmat zodat iedereen zijn voeten kan vegen. De security ‘veegt’ de terrassen bij de lunchrooms droog. Vijf Indiase mannen pompen een ondergelopen straat leeg. Mannen in gele regenpakken van het facility management inspecteren de wijk. De Emirates Golf Club staat ondertussen blank en het woestijnzand van Jebel Ali Race Course is nu donker gekleurd. 

Op de stoepen staan bordjes ‘Caution wet floor’. Nogal logisch als het regent!

Elkaar uitlachen
Vaak lachen mensen uit het Midden-Oosten en Azië hard als ik vertel wat wij in Nederland als een hittegolf bestempelen (5 zomerse dagen boven de 25 graden waarvan minimaal 3 tropische dagen boven de 30 graden). 

Nu lach ik om de paniek die een beetje regen veroorzaakt. 

In de plassen springen
Vandaag voel ik me extra thuis in Dubai en ik krijg zelfs de neiging om als een klein kind in de plassen te gaan springen. Of ik straks nog door de ramen naar buiten kan kijken, vraag ik me af. Het woestijnzand en de regenbuien hebben onze ramen veranderd in een modderpoel. Een ding is zeker:

Na regen komt zonneschijn. Toch?

Door | 2017-04-19T08:45:07+00:00 19 januari 2015|Sparkling Storytellers, Weer & Verkeer|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie