Oranje wortels kennen geen afstand

Oranje wortels kennen geen afstand

Fysieke afstand is niet belangrijk. Ik voel mij meer Nederlander dan ik me ooit gevoeld heb.

Roots kan je niet wegvlakken. Die zitten verweven in je systeem, in je lichaam en geest. Nog nooit in mijn leven heb ik Nederland zo gemist als nu bij vlagen in Dubai. Wat ik dan mis, kan ik eigenlijk niet eens omschrijven. Het is namelijk niet iets specifieks (op mijn hond na…).

Verbonden op afstand

Afgelopen week met de intense ontwikkelingen rond de terugkomst van de passagiers van de MH17 en de Dag van Nationale Rouw voelde het dubbel.

Ik wilde in Nederland zijn en tegelijk was ik blij dat ik ook op afstand zo verbonden kon zijn. Je hoeft niet bij elkaar te zijn om het gevoel van verbinding te voelen. Wat een groots moment van dankbaarheid. Zoveel mensen die heel dichtbij zijn.

Op de luchthaven
Van de week kreeg ik het grote cadeau van mijn neefje dat bij ons kwam logeren.
Mijn held van 14 kwam helemaal alleen vanuit Amsterdam naar Dubai gevlogen. En dat op de dag dat Nederland in het teken stond van rouw. Zijn overwinning was om alleen te vliegen. Alles over hebben om bij elkaar te kunnen zijn.

Stoer en met de grootste glimlach kwam hij mij in Dubai tegemoet gelopen. Heerlijk om mijn neefje in mijn armen te sluiten.

Oranje wortels - Annechien Lubbers
 

 

 

 

 

Oranje bloed
Ja, ik heb Oranje bloed in mijn aderen.
Tegelijk voelde ik mij van de week zo blij toen mijn locale identiteitskaart en rijbewijs omgezet konden worden. Ik mag echt in Dubai blijven, hier wonen en rondrijden.

Apart hoe je wortels ergens groeien en sterk verbonden blijven. Ook al staat jouw boom ergens anders, ver weg van de originele pot met aarde.

Dat gevoel kan ik lastig onder woorden brengen.
Het gevoel van dankbaarheid des te meer.
Wat is het heerlijk om te weten dat jij en ik, 
terwijl jij dit leest en ik dit stuur,
 zo sterk verbonden zijn.

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie