Of je taart lust

Of je taart lust

Nederland als land telt 108.000 miljonairs volgens de cijfers van het CBS. Dubai als stad heeft 42.000 miljonairs volgens New World Wealth onderzoek. Dit aantal blijft gestaag doorgroeien. Momenteel telt 1 op de 14 huishoudens een miljonair. Oh, en dan zijn er ook nog 12 miljardairs in Dubai. En al die miljonairs die kopen extravagante taarten! Waarschijnlijk. 

Waar je in Nederland toch echt niet teveel moet opvallen, en menig winnaar van een staatsloterij liever anoniem blijft. “Wat zullen de buren anders wel niet zeggen?” In Dubai laat men graag het bezit zien. Hoe meer het blinkt hoe beter. Hoe groter de auto, hoe duurder de tas, hoe bizarder het huis, des te beter.

Of je taart lust

Taart
Ook de mensen die nog (net) geen miljonair of miljardair zijn, houden van bling bling. Patsen en showen is de norm. Je wilt zeker niet onder doen ten opzichte van de buren. Kan je het niet bijbenen, dan doe je gewoon alsof. Liever achter de schermen bijna blut, dan niet mee kunnen komen met vrienden.

Als je hier gaat trouwen, moet het uiteraard ook groots. Een gigantisch feest. In de duurste hotels. Een onbetaalbare knots van een ring aan je vinger. Een plaatje van een designerjurk. Met belangrijk detail, dé Taart.

Of je taart lust 2

Taarten

Je moet op het minst jezelf op ware grootte, inclusief jouw bruidsjurk afgebeeld hebben als taart! Een gewone ordinaire simpele taart voldoet natuurlijk niet. Jezelf als standbeeld presenteer je uiteraard voor de sier. En voor jouw fashionista vriendinnen laat je dan Gucci, Chanel of Dior tassen op ware grootte als taart serveren. En voor de bruidsmeisjes een prachtig hart om ze te bedanken. Mocht je jezelf op ware grootte toch iets teveel van het goede vinden, bestel je toch een andere joekel van een taart!

Sprookje of reality?
Of het echt zo gaat, wie zal het zeggen? Ik kan me er iets bij voorstellen gezien de bizarre luxe die je hier ziet. En waarom zouden er anders in het Jumeirah hotel in Abu Dhabi deze prachtige exclusieve taarten tentoongesteld staan?

Voor de taart op ware grootte wel even de prijs overleggen met de Chefkok.
Een high-end tassentaart vanaf € 375 en de andere vanaf € 700,- per taart.
Sprookjes bestaan. En anders zijn ze te koop!

Bronnen
Meer miljonairs in Nederland
How to spot a millionaire in Dubai

Door | 2017-02-23T14:09:09+00:00 22 januari 2017|Cultural Differences, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie