“Hoe was Oud&Nieuw in Dubai?” – 2015/2016

“Hoe was Oud&Nieuw in Dubai?” – 2015/2016

Mijn 2e jaarwisseling in Dubai. Waar ik vorig jaar in 2014/2015 achteraf een beetje baalde van dat we hét grootste vuurwerk van de wereld hadden gemist, stond dit jaar vast dat we naar Downtown zouden gaan. Wij wilden koste wat kost eerste rang uitzicht hebben!

Geluksvogel die ik ben, heb ik een fantastische Amerikaan vriendin die ons weken van tevoren al uitnodigd had voor oudejaarsavond. Gezelligheid gegarandeerd bij haar thuis. En laat zij ook nog in Downtown wonen, mét een prachtig uitzicht vanuit hun wolkenkrabber op de Burj Khalifa. Vanaf hun balkon kan je de fonteinen zien en zelfs de muziek horen. Geen drukte tussen de miljoenen mensen, maar een heus VIP uitzicht. 

Wij waren er klaar voor
Alle voorzorgsmaatregelen hadden we getroffen:

  • Genoeg ruimte om mijn camera
  • Op tijd de deur uit om verkeerschaos voor te zijn
  • Genoeg lekkere hapjes en drankjes

Als een klein kind dat zenuwachtig is voor Sinterklaas stond ik om 20.00uur op het balkon. Downtown was al afgesloten. Beneden op straat zagen wij de mensenmassa, die genoten van een picknick en rustig de uren aftelden. Iedereen zat er klaar voor.

Dat deze avond totaal anders zou lopen, had niemand verwacht.
Het beroemde hotel, The Address Downtown vloog in brand.

Tijdens ons etentje zag ik vanuit mijn ooghoek ineens vlammen omhoog schieten. Verschrikt en verstijfd zagen we het voor onze neus gebeuren…het enige waar we op hoopten: “Let everybody be safe.”

Hotelbrand - Annechien Lubbers

Dubai had een engeltje op haar schouder, want gelukkig liep het voor (bijna) alle gasten en omstanders wonderbaarlijk goed af. Het grootse vuurwerk hebben wij gezien, maar kwam na deze ingrijpende avond bij mij niet meer zo binnen…

Dubai heeft de draad gelukkig gelijk weer positief opgepakt. Het beroemde icoon The Address Downtown zal op termijn herbouwd worden. Een ding is zeker: deze jaarwisseling wordt niet snel vergeten.

Door | 2017-04-18T08:46:31+00:00 05 januari 2016|Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie