Blut het nieuwe jaar in

Blut het nieuwe jaar in

Ver weg van familie en vrienden in een warm klimaat, voelt kerst als een ver-van-mijn-bed-show. De shoppingmalls zijn extreem groots versierd. Ondanks dat Kerst in de nationale cultuur niet gevierd wordt.

Recordprijzen
Een slimme marketeer speelt rond de de feestdagen in op de emoties van consumenten. De ingevlogen kerstbomen uit Nederland zijn hier te koop voor €1,- per centimeter. Voor een beetje boom betaal je met gemak €175,-.

Gelukkig heb ik vanuit Nederland een mooie mini kerstboom opgestuurd gekregen, inclusief kerstchocolade. Bij die verrassing moest ik wel slikken.

Blut - Annechien Lubbers

 

Wereldrecord overstijgen?
Oud&Nieuw is hier belangrijker. Vorig jaar ging het vuurwerk van Dubai de boeken in van het Guiness Book of World Records. Toen stonden naast de Burj Khalifa, de Burj al Arab ook The Palm in de kruitdampen. Een droom van menig vuurwerkfanaat.

Uitverkocht!
Met het stempel grootste worden ook de prijzen omhoog geknald. Alle hotels in Downtown Dubai zijn uitverkocht. Lees dit nogmaals. Uitverkocht! Met kamerprijzen van €1000,- of hoger. Niets is meer te krijgen of je moet €3000,- voor een nacht willen betalen.

Gezellig feestje
Gelukkig hoef je niet verplicht te overnachten. Je kunt ook gewoon een avondje langskomen in de buurt van 1 van de 3 toplocaties. Voor een toegangskaartje betaal je met gemak €300,-. Wil je buffet inclusief drank dan is ongeveer €500,- per persoon al logischer. Voor het beste zicht met het beste eten ben je met zo €2000,- per persoon kwijt.

Wat je daarvoor krijgt? Een tafeltje met diner en champagne, wijn of fris. Voor de mensen uit de Quote 500 een schijntje natuurlijk. Laat staan voor de rijken uit Rusland, India, Saudi Arabia, Kuwait, Qatar en ga zo maar door.

“Be prepared!”
Ik kan nog niet kiezen en heb dus meerdere locaties gebeld. En toch ook voor de zekerheid wat bewoners van Downtown gevraagd net als taxichauffeurs: “Kan ik er überhaupt komen?” Het antwoord van een taxichauffeur zette me aan het denken: “Als je voor 16uur ’s middags aankomt, kan je er komen. Anders moet je uren uittrekken want Dubai verandert in een grote file.”

Deze chauffeur had zelf weinig met deze traditie: “Some people want to celebrate this New Year thing. Oh, and by the way…getting home after the firework is difficult. Very difficult. Traffic is a disaster.”

Door het stof
Hmmm, dan bewaar ik de Burj Khalifa wellicht toch tot een volgende keer. De Burj al Arab is dichterbij bij ons appartement. Dit kan ik in geval van nood lopen, ongeveer 6km langs een drukke weg zonder voetpaden door het zanderige stof.

Luxeproblemen. Ik ga er nog een nachtje over slapen…

Ik wens jou fijne Kerstdagen! x

 

Door | 2017-04-23T12:57:56+00:00 21 december 2014|Huisje Boompje Beestje, Sparkling Storytellers|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie