Breaking news: benzineprijs UAE omhoog

Breaking news: benzineprijs UAE omhoog

Paniek, de benzineprijzen gaan omhoog! De UAE overheid bracht 22 juli het nieuws naar buiten: “Ministry to decide fuel prices based on global average on 28th of every month.”

De nieuwe regeling gaat al op 1 augustus 2015 in.
Niet langer zullen de retail benzineprijzen gereguleerd worden. De huidige prijs is Dhs 1,72 per liter (€ 0,43 p/l) ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde van Dhs 4,44 per liter (€ 1,11 p/l). Over Nederland met haar € 1,739 per liter zal ik maar even zwijgen.

Boost voor milieu en economie
Naar verwachting krijgt de economie een boost, omdat de dieselprijzen omlaag gaan. Dit komt de industrie, scheepvaart en cargo ten goede, aangezien dit kostenverlagend werkt. Bijkomend voordeel is dat deze maatregel het milieu ook ten goede komt. 

Residents maken zich zorgen en zijn van slag. Hoe moet dat nou? Ze rijden niet voor niets in een gigantische wagen…juist omdat het hier betaalbaar is. In Dubai leeft menig man zijn jongensdroom. Het is een waar paradijs aan bizarre en fantastische auto’s.

Paradijs voor autoliefhebbers
Alleen in Dubai staan op de locale marktplaats Dubizzle: 176 Ferrari’s, 91 Rolls Royces, 75 Lamborghini’s, 128 Maserati’s, 331 Dodges, 2940 Mercedes-Benz’en, 2345 BMW’, 98 Ford pick-ups tegen slechts 4 Citroëns, 37 Fiat’s, 11 Smarts, 39 Seats en 9 Skodas te koop. 

Petrol prices - Annechien Lubbers

Keeping up with the Joneses!
Het mag duidelijk zijn: dit is hét autoparadijs. Auto’s zijn hier veel goedkoper in aanschaf dan in Europa. Daarbij komt dat het een statussymbool is. Voor Westerlingen, Arabieren, Indiërs en ga zo maar door. Mensen nemen hier liever een lening dan dat ze buiten de boot vallen met hun burgerlijke auto. 

Uit het IMF rapport dat maandag gepubliceerd is, blijkt dat de UAE “the second largest Arab economy and the world’s seventh largest oil producer,” jaarlijks $29 billion subsidieert in petroleum producten en elektriciteit. 

Toch staat de benzineprijs in de UAE slechts op de 15e plek van de goedkoopste landen ter wereld. Tot op dit moment. De 28e komt al dichterbij. Mensen wachten gespannen af wat er gaat gebeuren.

Nog 5 nachtjes slapen…

NOTE: Tromgeroffel….de prijs is uiteindelijk slechts 23% gestegen.

PS Nederland is na Hong Kong & Noorwegen het 3e duurste land ter wereld met $ 1.90 per liter.

 

Bronvermelding:

Gulf News
Khaleej Times
Dubizzle
GlobalPetrolPrices 

Door | 2017-04-18T11:17:16+00:00 23 juli 2015|Sparkling Storytellers, Weer & Verkeer|0 Reacties

About the Author:

Het vertalen van avonturen, ervaringen en ontmoetingen naar inspirerende verhalen op papier. En als lezers daar dan ook nog enthousiast van worden, is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat jij meegeniet!

Geef een reactie